Skladatel Hans Zimmer představuje na londýnské tiskové konferenci show The World of Hans Zimmer (12. října 2018). | foto: Bestsport

Zimmerův svět přiveze Lvího krále i Piráty z Karibiku v symfonické verzi

  • 6
Oscarový skladatel Hans Zimmer upravil své filmové melodie pro symfonický orchestr, aby je posluchačům mohl nabídnout ve zcela novém hávu. V pražské O2 areně se nová show objeví 14. dubna příštího roku.

Svět Hanse Zimmera – symfonická oslava. Honosný název nese nová hudební show, která čerpá z rozsáhlého díla oscarového autora filmové hudby Hanse Zimmera. Sám Zimmer už u nás koncertoval dvakrát, ovšem pro „The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration“ upravil jedenašedesátiletý skladatel své dílo čistě pro symfonický orchestr.

Turné odstartovalo v Německu letos v dubnu a přesně za rok, konkrétně 14. dubna 2019, se dostane do pražské O2 areny.

Na diváky čekají melodie z nejslavnějších Zimmerových děl; zazní tedy především oscarová hudba ke Lvímu králi, dále třeba doprovod Pirátů z Karibiku, Madagaskaru, Šifry mistra Leonarda či většiny filmů režiséra Christophera Nolana. Ač se Zimmer turné osobně neúčastní, angažoval své letité spolupracovníky v čele s dvorním dirigentem Gavinem Greenawayem.

Zážitek umocní velké plátno, na kterém poběží upravené filmové sekvence. „Díky symfonickému orchestru budou mít diváci pocit, že hudbu, kterou dobře znají, vlastně slyší poprvé. Bude to zcela nový zážitek,“ slibuje sám skladatel.

Vstupenky jsou v síti Ticketportal již v prodeji.