Orlando Bloom (Los Angeles, 21. srpna 2019) | foto: Reuters

TELEVIZIONÁŘ: Jak Piráti z Karibiku zrodili Romea na motorce

  • 0
K lítosti četných fanynek už hollywoodský idol Orlando Bloom v Česku k vidění není. S celým štábem seriálu, který tu natáčel, odjel domů před koronavirem. Ale zato na obrazovce se v neděli předvede jako nejslavnější milovník dějin.

Stanice ČT art totiž převzala představení Romea a Julie z repertoáru newyorské scény Richard Rodgers Theatre, které se svého času stalo senzací Broadwaye. 

Nejen proto, že Bloom v roli Romea už byl v té době celosvětově proslulý díky  filmovým sériím Pán prstenů či Piráti z Karibiku, ale také pro netradiční pojetí Shakespearova příběhu milenců z historické Verony.

Tak třeba právě Romeo z rodu Monteků jezdí na motorce v kožené bundě a džínách, zatímco do příbuzenstva Kapuletových spadají bohatí Afroameričané, kteří zaměstnávají bílou chůvu a Julie má rapující bratry. 

Britský klasik by asi žasl, nicméně mladší publikum si tak našlo k povinné četbě přístupnější cestičku. 

Ostatně i představitelka Julie Condola Rashadová znamenala divácký magnet, jednak díky postavě Meghan z filmu Sex ve městě 2, jednak kvůli seriálům; v současné době k nim patří třeba Miliardy.

A Christian Camargo coby Merkucio si zahrál už v oscarovém filmu Smrt čeká všude nebo v populárním televizním cyklu Dexter.