Štěpán Kozub ve filmu Hrana zlomu

Štěpán Kozub ve filmu Hrana zlomu | foto: Bionaut

Štěpán Kozub ze seriálu sKORO NA mizině točí film Hrana zlomu

  • 5
Ostravský herec Štěpán Kozub, který si získal nové fanoušky za karantény v internetovém seriálu sKORO NA mizině, dostal filmovou roli. Hraje jednoho z hrdinů snímku na pomezí hororu a thrilleru, který se točí pod názvem Hrana zlomu a do kin přijde na jaře 2021.

Temnou příběhovou mozaikou, v níž je všechno jinak, než se na první pohled může zdát, debutuje režisér Emil Křižka, autor krátkometrážního hororu Ruchoth Raoth, do jehož hlavní role obsadil právě Kozuba – a herec za ni dostal cenu na festivalu nezávislých hororových filmů v Las Vegas.

Čtyřiadvacetiletý Štěpán Kozub dostal před pěti lety Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku, je uměleckým šéfem ostravského Divadla Mír, zahrál si v seriálech Případy 1. oddělení čí Místo zločinu Ostrava a v poslední době ho proslavila improvizační show Tři tygři, která za koronaviru přešla z jeviště na internet. 

Ve Hraně zlomu, v níž se dramaticky propojí osudy dvou rodin zažívajících právě vztahovou krizi, se dále objeví Alena Sasínová-Polarczyk, Pavla Gajdošíková, která má na kontě nominace na cenu Thálie za divadelní Maryšu, nebo Petr Panzenberger. 

Natáčí se především v Ostravě a v Rožnově pod Radhoštěm a příběh si podle tvůrců „lynchovsky pohrává s divákovou schopností vytvářet si domněnky na základě neúplných informací a s instinktivním škatulkováním postav na oběti a pachatele“. Strukturou má odkazovat k postupům filmů 21 gramů nebo Babel.