Snipes umí bojovat

Hollywoodský herec Wesley Snipes, který právě v České republice natáčí druhé pokračování upírského thrilleru Blade, vstupuje na plátna kin tetokrát jako tajný agent Shaw. Pracuje pro generálního tajemníka OSN a žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí.

Jedině Shaw může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí.

Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten  také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn.

Umění boje
USA 2000

Režie Christian Duguay
Scénář Wayne Beach a Simon Barry
Kamera Pierre Gill
Hudba Normand Corbeil
Hrají Wesley Snipes, Donald Sutherland, Anne Archerová, Maury, Chaykin, Marie Matiko ad.
Žánr akční thriller
Původní název The Art of War
Délka 130 minut
Premiéra 15. března 2001
Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé. Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru.

Z filmu Umění boje.

Z filmu Umění boje.

Z filmu Umění boje.

Z filmu Umění boje.

Z filmu Umění boje.

Z filmu Umění boje.