Indická herečka Priyanka Chopra

Indická herečka Priyanka Chopra | foto: Profimedia.cz

Muslimské superhrdince dopřeje Marvel čtyři roky po vzniku komiksu i film

  • 43
V lednu to byly čtyři roky, co studio Marvel uvedlo do svého komiksového světa muslimskou superhrdinku. A Slečna Marvelová se nyní dočká i filmového zpracování.

Producent Kevin Feige, jehož jméno je spojeno s většinou dosud uvedených filmů Marvel Cinematic Universe, to potvrdil v rozhovoru pro BBC. „Na Slečně Marvelové se tak nějak definitivně pracuje,“ řekl. O vzniku nové superhrdinky jsme psali v článku Slečna Marvelová. Hrdinkou nového komiksu bude muslimská dívka.

Feige dále uvedl, že plány natočit snímek o relativně mladé postavě komiksového světa existují od doby, kdy se začalo pracovat na snímku Captain Marvel. Právě dokončovaný film s Brie Larsonovou v hlavní roli bude prvním marvelovským snímkem, kde bude mít hlavní roli ženská hrdinka. A diskutovaná Slečna Marvelová, která je superhrdinským alter egem Kamaly Chanové, šestnáctileté Američanky s pákistánskými kořeny, svůj charakter právě od dokončované Captain Marvel odvozuje.

Zatímco snímek Captain Marvel uvedou česká kina už příští rok v březnu, k novému filmu o Slečně Marvelové zatím víc známo není. Na internetu se okamžitě začaly šířit spekulace, kdo by mladou komiksovou hrdinku, jejíž supervlastností je schopnost natahovat končetiny, mohl hrát.

Největší favoritkou je údajně pětatřicetiletá indická herečka Priyanka Chopraová, protože právě ona Slečně Marvelové propůjčila hlas ve videohře Marvel: Avengers Academy. Kritické hlasy uvádějí, že není zrovna ideální, aby Indka ztvárňovala hrdinku pákistánského původu. Navíc ročník narození této bollywoodské superstar, která se objevila například v remaku Pobřežní hlídky, teenagerskému věku příliš neodpovídá.