Arsene Lupin

Arsene Lupin - Fotografie z nového snímku Arsene Lupin | foto: S.P.I

Slavný lupič vyráží znovu do akce

Zloděj gentleman, vášnivý dobrodruh, nenapravitelný svůdce a chameleón, jehož umění převleku ohromovalo jeho přátele, nepřátele i oběti. Nový příběh slavného zloděje Arsena Lupina přichází do českých kin. Režisérské taktovky se ujal Jean-Paul Salomé.

Šťastné dětství mu skončilo poté, kdy ho rodinné intriky vyhnaly z domova. Už jako chlapec pomohl svému otci ukrást vzácný náhrdelník, ale otce na útěku někdo zavraždil.

Mladík se tedy rozhodl jít v jeho šlépějích a věnovat se zlodějskému řemeslu.

Bohatým dámám bral všechno cenné a blýskavé s hrdostí Robina Hooda, dedukcí Sherlocka Holmese a šarmem Dona Juana.

Osud však dostihl také jeho, a Arsene bude potřebovat všechen svůj talent, když se díky své pověsti stane hlavním podezřelým ze spáchání série odvážných krádeží a chladnokrevných vražd.

Tento akční film zobrazuje mnoho zvratů a změn v životě Arsena Lupina. Příběh o legendárním hrdinovi spojuje minulost se současností pomocí věčných témat jako jsou láska, věrnost a síla.

Scénář podle románu Maurice Leblanca napsala dvojice Jean-Paul Salomé a Laurent Vachaud. Roli slavného zloděje ztvární Romain Curie. V dalších rolích se divákům představí Kristin Scott Thomas, Pascal Gregory, Eva Green a další.