Animovaní Simpsonovi odstraní dávnou epizodu s Michaelem Jacksonem

  • 414
Nejprve BBC stáhla jeho písně a nyní se Michaela Jacksona zbavuje i animovaná rodinka ze Springfieldu. Výkonný producent seriálu Simpsonovi potvrdil, že epizoda z roku 1991 obsahující zpěvákovu postavu trvale zmizí ze všech platforem. Jde o reakci na dokument Leaving Neverland, který v Česku právě uvádí HBO GO a na HBO bude k vidění v dubnu.

„Jasně jsme cítili, že je to jediná možná volba,“ potvrdil listu The Wall Street Journal producent seriálu James L. Brooks. Ačkoliv prý sám chtěl věřit v Jacksonovu nevinu, dokument jej přesvědčil, že obdivovaný popový král páchal v soukromí na dětech „příšerné skutky“.

Ve čtyřhodinovém filmu vyprávějí nynější třicátníci Wade Robson a James Safechuck, jak je Jackson v době své největší slávy, když jim bylo sedm a deset let, sexuálně zneužíval a jak se s takovými zážitky těžce vyrovnávali.

Správci zpěvákovy pozůstalosti už HBO zažalovali za „bulvární atentát“ a po stanici žádají jako odškodné100 milionů dolarů.

Na otázku, proč jacksonovský díl z roku 1991 nezmizel ze Simpsonových již dříve, odpověděl Brooks, že se řídili soudním rozhodnutím, kdy byl Jackson ohledně nařčení ze sexuálního zneužívání osvobozen.

Teprve nynější dokument prý Brookse přesvědčil, navíc celý produkční tým Simpsonových se podle jeho slov pro odstranění příslušného dílu rozhodl „naprosto jednomyslně“.

Dotyčná epizoda zahajovala třetí řadu seriálu a Homer Simpson se v ní omylem ocitl v psychiatrické léčebně s pacientem, který věřil, že je Michael Jackson. Zpěvák byl velkým fanouškem Simpsonových, sám projevil zájem o hostování a dokonce pro ně napsal skladbu Happy Birthday Lisa.