Robert Redford (Benátky, 1. září 2017) | foto: AP

Poslední role. Robert Redford oznámil, že chce skončit s hraním

  • 62
Oscarový herec a režisér Robert Redford ohlásil konec kariéry. Pro Deadline potvrdil svá slova z rozhovoru v časopisu Entertainment Weekly, že role ve snímku The Old Man & the Gun, který režíruje David Lowery, bude jeho poslední.

„Nikdy neříkej nikdy, ale došel jsem k závěru, že hraní pro mne skončilo, hodlám odejít, protože se tomu věnuji od svých jednadvaceti let. Myslím, že už toho je dost. A proč neodejít s něčím optimistickým a pozitivním?“ řekl jednaosmdesátník, který v novince ztvárnil zkušeného bankovního lupiče.

Snímek, který má americkou premiéru koncem září, vychází z osudů Forresta Tuckera, který byl přistižen celkem sedmnáctkrát při loupežích a pokaždé, když byl odsouzen, dokázal uprchnout z vězení.

„Bylo úžasné hrát takovou fascinující postavu v mém věku,“ řekl Redford o muži, jehož skutečná zločinecká dráha trvala přes šedesát let.

Poslední Redfordův snímek se nejprve představí na festivalu v Torontu, vedle hlavního hrdiny se v něm objeví Casey Affleck, Danny Glover, Tom Waits nebo Sissy Spaceková. Česká premiéra krimikomedie natočené podle knižního životopisu nebyla dosud stanovena.