Režisér Ridley Scott (2019)

Režisér Ridley Scott (2019) | foto: Profimedia.cz

Ridley Scott natáčí v Praze. Režíruje však na dálku z Francie

  • 1
Pod taktovkou režiséra Ridleyho Scotta a jeho syna Luka Scotta na Barrandových ateliérech vzniká nová reklama. Na Oscara čtyřikrát nominovaný filmař se však v Praze fyzicky nenachází, natáčení řídí na dálku z Francie. Informaci serveru iDNES.cz potvrdil David Minkowski ze společnosti Stillking Films.

Společnost Stillking Films na natáčení ve spolupráci s produkční společností RSA Films založenou Ridley Scottem a jeho bratrem Tonym, upozornila dnes odpoledne na svém instagramovém účtu. Bližší informace o projektu však podávat nemůže.

Z dostupných fotografií však lze vyčíst, že na reklamě spolupracuje i britský kameraman Mark Patten, který se podílel i na natáčení Scottova Marťana nebo seriálů Taboo, McMafie a Pennyworth.

Ridley Scott už v Česku dohlížel na natáčení filmu Dítě 44, kvůli kterému se mimo jiné musela zastavit část pražského metra. Praha ve filmu ztvárnila Moskvu padesátých let minulého století. Hlavními hvězdami filmu byl Tom Hary, Gary Oldman nebo Noomi Rapace.

V režii Ridleyho Scotta, který před pár dny oslavil 83 let, letos stanice HBO uvedla seriál Vychováni vlky. Pracoval na jeho prvních dvou epizodách, na dalších se podílel syn Luke nebo například James Hawes.