Cole Mitchell Sprouse a David Schwimmer jako Ben a Ross v seriálu Přátelé

Cole Mitchell Sprouse a David Schwimmer jako Ben a Ross v seriálu Přátelé | foto: © Warner Bros. Television

Představitel seriálového Rosse z Přátel se vrací k sitcomu

  • 2
Bývalá hvězda seriálu Přátelé, herec a režisér David Schwimmer se po letech práce pro film, vrací ke svému původnímu televiznímu žánru - sitcomu. Od skončení Přátel se sice na televizních obrazovkách několikrát objevil, většinou ale hrál sám sebe.

Schwimmer si v britském seriálu Morning Has Broken zahraje televizního produkčního, který má být poslední nadějí pro upadající ranní show. Autorkou scénáře a zároveň přestavitelkou hlavní hrdinky je Julia Davisová, známá třeba díky filmu Láska nebeská.

„Julia je bez pochyb jednou z našich nejlepších komediálních scenáristek a hereček. To, že dokáže přitáhnout do svého seriálu takovou hvězdu, jakou je David Schwimmer, je pouze důkazem jejího talentu,“ říká Rachel Springettová z televizní stanice Channel 4, která bude seriál vysílat.

Morning Has Broken bude mít celkem šest epizod a má navázat na úspěchy předchozích seriálů Davisové Nighty Night a Hunderby. Britský Channel 4 už v minulosti zažil velký poprask kolem seriálu o partě mladíků Inbetweeners.

Schwimmer není prvním hercem z Přátel, který se objeví v britském sitcomu. Prvenství mu vyfoukl představitel Joeyho Matt LeBlanc seriálem Epizody, který vznikal v koprodukci s BBC.

Od skončení kultovních Přátel se Schwimmer několikrát posadil do režisérské židle, ať už kvůli seriálu Growing Up Fisher nebo snímku Trust. Zároveň propůjčil svůj hlas animované žirafě Melman ve snímcích Madagaskar a objevil se také v seriálu své bývalé kolegyně Lisy Kudrowové Terapie online.