Herečka Emma Thompsonová si ke své hvězdě slávy přizvala i malé prasátko.

Herečka Emma Thompsonová si ke své hvězdě slávy přizvala i malé prasátko. | foto: Damian Dovarganes, AP

Oscarová Thompsonová zapila hvězdu na chodníku slávy pivem

  • 4
Britská herečka Emma Thompsonová má od pátečního večera hvězdu na hollywoodském chodníku slávy - ta její byla odhalena v betonu přímo před historickou hospodou Pig'n Whistle, napsala dnes agentura AP. Herečka si s sebou přivedla malé prasátko a ocenění symbolicky zapila pivem.

Jednapadesátiletá herečka dostala hvězdu dva týdny před premiérou svého nejnovějšího filmu Nanny McPhee Returns (Kouzelná chůva se vrací), už třetím pokračování příběhů "zázračné chůvy", které uvedla i česká kina.

Herečka Emma Thompsonová s kolegyní Maggie Gyllenhaalovou u své hvězdy na hollywoodském chodníku slávy Na ceremonii byli i kolegyně Thompsonové z "chůvy" Maggie Gyllenhaalová a hvězda televizního seriálu Dr.House Hugh Laurie, s nímž Thompsonová chodila v době studií na Cambridgeské univerzitě.

Thompsonová dostala Oscara za hlavní roli Margaret Schlegelové ve filmu Rodinné sídlo z roku 1992. Druhého Oscara přidala o čtyři roky později za nejlepší scénář - adaptaci klasického románu Jane Austenové Rozum a cit; za něj byla rovněž nominována v hlavní ženské herecké kategorii.

Herečka Emma Thompsonová si ke své hvězdě slávy pozvala kolegyni  Maggie Gyllenhaalovou a svého bývalého přítele Hugha Laurieho, známého jako doktora House

Herečka Emma Thompsonová si ke své hvězdě slávy pozvala kolegyni Maggie Gyllenhaalovou a svého bývalého přítele Hugha Laurieho, známého jako doktora House

, ,