VIDEO: Největší dar zahájí vánoční čas. V pohádce hraje i Bolek Polívka

  • 6
Na začátku prosince vstoupí do českých kin pohádka Největší dar, která spojuje svět starých slovanských bohů a bohyní s životem obyvatel malé valašské vísky. V hlavních rolích se představí Sabina Rojková, Zuzana Slavíková, Boleslav Polívka nebo Jiří Dvořák.

Příběh sleduje souboj bohyně zimy Moreny s bohyní jara Vesnou a jejími lidskými i nadpřirozenými pomocníky. Morena totiž objevila způsob, jak se vyhnout příchodu jara, aby mohla na světě věčně panovat zima.

V hlavních rolích se ve filmu dále představí Petr Vančura, Anna Polívková, Chantal Poullain, Pavel Nový nebo Radek Melša. Film vznikl pod taktovkou režisérského dua Daria Hrubá a Marta Gerlíková Santovjáková.

Pohádka se natáčela mimo jiné i na Valašsku. „Největší dar je pro mne velkým snem. Valašsko a jeho historie jsou mou srdcovou záležitostí a věřím, že práce všech lidí, kteří se na pohádce podíleli, bude nakonec odměněna smíchem a radostí v sálech kin. Úsměv je totiž jeden z největších darů naší pohádky. Je třeba jej stále rozdávat, o to víc v dnešní složité době,“ říká spolurežisérka Marta Gerlíková Santovjáková.

Na pohádce hudebně spolupracoval také zpěvák a skladatel David Stypka, který zemřel loni v lednu. Ve filmu se představí jeho tři nové písně včetně duetu s Ewou Farnou.

Do kin Největší dar vstoupí 1. prosince.