Hulk Hogan (vpravo) si zahraje Herkulova otce.

Hulk Hogan (vpravo) si zahraje Herkulova otce. | foto: Reuters

Na vlně 3D se veze i Herkules se svalovcem Hulkem Hoganem

  • 2
Zapomeňte na Avatar, snímky vezoucí se na módní vlně 3D mohou mít i docela jinou podobu. Levnou, nezávislou, dokonce bizarní. Jako Herkules 3D, který míří do Česka.

Ale pozor, není to převtělení animovaného Herkula z roku 1997. Nový rek trojrozměrného charakteru je hraný, v originále nese jméno Malý Herkules a vypráví o tom, kterak svalnatý hoch vyrazí do Los Angeles vyzkoušet si život obyčejného smrtelníka.

Nicméně neméně důležitou úlohu má otec bájného hrdiny, šéf řeckých bohů Zeus. Představuje ho totiž téměř dvoumetrový slavný zápasník Hulk Hogan, král wrestlingu, který ve filmu debutoval ve třetím dílu Rockyho a od té doby nasbíral na třicet rolí.

Nedosti na tom, svou parafrázi herkulovské legendy postavil Hogan v duchu hesla "točí celá rodina". Po wrestlerově boku si zahrají i jeho dcera Brooke Hoganová, syn Nick Hogan a jejich matka Linda Hoganová.

Pouze titulní role se vymkla hoganovskému klanu. Malého Herkula totiž ztvárnil nositel titulu Nejsilnější chlapec světa Richard Sandrak, rodák z ukrajinské vesničky, který s rodiči coby batole emigroval do Spojených států. Teď je mu sedmnáct let, ale už jako dítě prý pilně posiloval a lámal rekordy.

Zvláštní tým doplňuje snad jen jediný opravdu uznávaný herec, Elliott Gould, který má na kontě i nominaci na Oscara a ve filmu Herkules 3D zosobnil Sokrata. A celý projekt dal dohromady coby svou režijní prvotinu Mohamed Khashoggi, který dosud produkoval tři nezávislé filmy; v jednom z nich si zahrál číšníka.

Ještě to nezní dost kuriózně? Pak stačí dodat, že Česko má být teprve třetí odvážnou zemí kromě Států, v níž se Herkules 3D hodlá předvést divákům. Po Rusku a Kazachstánu.