Diskuse k článku

RECENZE: Jsem božská, ale omezená. Ostatní herci musí trpně přihlížet

Tučná slečna se uhodí do hlavy, a když se probere, připadá si krásná. To je základ romantické novinky kin Jsem božská, která staví na jménu americké bavičky Amy Schumerové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J90a60n 76M62i62c32h58á53l66e80k 3450115143375

Dyť je vcelku pěkná.

+5/0
21.6.2018 9:54

R18o59b85i90n 91Ž98i36ž64k31a 2538294546276

Jak člověk přijímá Amy Schumer dost záleží na tom, jak ji znáte. Ona totiž už asi deset let krom občasného ukradeného vtipu jede to samé - vytahuje na světlo mindráky a sexualitu a další běžné živočišné akty a jevy, o kterých se ale nemluví a rozhodně o nich běžně nemluví ženské.

Poprvé to bavilo, prozkoumávání tabu je součástí role komika a funguje i bez geniálních vtipů. Ale ve chvíli, kdy už je prozkoumáno a vtipy se nedostaví, už jde jen o takové nezáživné čvachtání.

+4/0
20.6.2018 16:58

V17á29c92l90a86v 61M44r42á49z 9771724826456

Hlavně ta tabu jsou primárně americká tabu (logicky), na evropského liberála to zabírá mnohem méně.

0/0
20.6.2018 17:17

R14o84b19i31n 29Ž31i93ž40k78a 2608564116656

To bych neřekl. Třeba v Mostly Sex Stuff je docela kaleidoskop věcí, které se ani u nás rozhodně ve veřejném prostoru neobjevují, protože se to považuje za politicky korektní nebo nevkusné. :-)

+1/0
20.6.2018 17:45

V62á87c55l27a36v 83M88r48á22z 9481814716236

No považuje - ono to nevkusné je, že jo. Myslel jsem to spíš tak, že zatímco americky divák si (což pozoruji už dlouhodbě) užívá všechny ty fart fórky, tak v Evropě to nebudí žádný šok, ale spíš rozpaky - jako proč to furt a takhle řešit...

+1/0
25.6.2018 12:49

M81i81c42h76a80l 34B44a89š43t72a 6764740355914

Hm. To že má pár kilínek nad průměr snad nesnižuje její úroveň nebo jo ? Herectví no comment, mimo jiné je závislé na scénáři a režii.

+1/0
20.6.2018 14:19

T70o38m67á16š 53T19a25t47í61č59e16k 5110912580118

A já se toho ještě dožiju, že vyřknutí slova "tlustá" bude trestné.

+12/0
20.6.2018 14:18

M24i51c45h54a53l 94B12a69š49t92a 6504570565474

Se přece říká "tučná pokuta". Ultimátní bude zákaz říkat pravdu, pokud se nebude dotyčnému / komukoliv líbit. Nééé názor, ale zjevnou pravdu.

0/0
20.6.2018 14:24
Foto

I49v93a66n 30P81o96u89p20a34l 4393359687389

Tak samozřejmě, žena přece není nikdy tlustá... Tlustá může být tak maximálně kniha. To jen angličtina to má tak blbě nastavený fat/large :-P

+1/0
20.6.2018 14:38

A86n40t16o40n41i93n 41K85a34d36l80c68e71k 9872409771946

Amy Schumer je opravdu dobra herecka do konedii. V civilu je ale dost omezena. Asi se nechala naockovat od stryce:))

+1/0
20.6.2018 14:09

J28a78n88a 78S33t72e74h94l60í26k17o81v64á 6208271725368

Jo to je ta, co je oplácaná, ale tvrdí, že není? No holka je mi líto, jsi... ;-)

+4/0
20.6.2018 14:04
Foto

A39n80d19r25e54a 38Š76r58e70t69r92o54v86á 7451725120528

Ano, to je ta, co tvrdi, ze ma velikost 38 :-). Nevim, jestli v Americe nemaji o 2 cisla posunutou skalu, protoze 38 nosim ja a vypadam tedy podstatne stihleji.

+2/0
20.6.2018 19:39

J74a25n50a 64S59t11e34h31l26í48k12o19v75á 6658201745278

Já jsem na tom asi stejně jako ona a je to 42, 38 bývávalo.. ;-D

0/0
21.6.2018 8:21

K11a94r14e91l 75N14o72v37á67č22e73k 5691395109686

Zajímavé téma filmu, ale film má jeden podstatný háček - hlavní hrdinka vypadá dobře, přitom téma filmu mělo být, že nevypadá dobře.

+6/−1
20.6.2018 13:39

M78i54c44h61a61l 61B21a79š23t20a 6614620725844

Ale to je přece dobře ? Dobře by nebylo, kdyby to bylo zle nedobře opačně.

0/0
20.6.2018 14:26

S43v11a79t79o27p15l71u43k 72J29u80r88á13ň 8974880531177

Milá paní Moniko, asi už se neumíte bavit a být nad věcí. Mě naopak po shlédnutí traileru přijde film zábavný a zajímavý a nejspíš na něho vezmu svoji přítelkyni, která je štíhlá a hezká, ale přesto jako každá žena se sebou nespokojená. Film se zdá že bere vše s velkou nadsázkou a brát tohle vážně je možné jen po lobotomii mozku.

+2/−15
20.6.2018 12:52

T15o86m49á46š 89Z32m18e93k 7469825883418

Největší lež ve filmovém průmyslu je trailler. Hodnotit film podle něj je, jako tvrdit, že Hors Fuks prodává zázračné a funkční výrobky.

+19/0
20.6.2018 13:00

H57o12n83z91a 47P63u24p83á25k 1317940813399

sváťo, mirka určo viděla film celý... takže soudit knížku podle obalu podle mě můžeš jen po lobotomii mozku...

+10/0
20.6.2018 13:06

S18v53a38t52o67p73l96u33k 77J13u59r87á91ň 8944470651947

Pro koho jsou tyto recenze určeny ? Pro intelektuály nebo pro všechny včetně dělníků ? Intelektuál možná naříká nad bezduchostí ale dělník se od srdce zasměje. Jsou jiné oceňované kraviny jako např 50 odstínů šedi a následující. S paní Mirkou se většinou v názorech na filmy neshodneme a to i když jsem je i viděl. Nicméně recenze mi má pomoct se rozhodnout, jestli na ten film má smysl jít do kina nebo ne. A podle této kritiky je film spíš propadák až odpad. To ale ukáže návštěvnost a tržby, ne názor paní Mirky

0/−4
20.6.2018 13:45

R11o82b76i61n 43Ž20i36ž59k60a 2398254566836

Spáčilová o 50 odstínech: "Parádní parodie. Jenže Padesát odstínů šedi to myslí vážně" 35 %. Doporučuji se nehádat s vlastními domněnkami :-)

+1/0
20.6.2018 16:33

J36i82r88i 57K97u36c70e37r51a 5817150646952

tak třeba mě recenze jasně vysvětlila, že za lupeny mám ušetřit - takže tvůj požadavek, že "recenze má pomoci rozhodnou, jestli má smysl jít do kina" tato recenze bezezbytku splnila; na druhou stranu musím přiznat, že u ukázka by mi stačila ke stejnému rozhodnutí, a to i v případě recenze za 100%.

+1/0
20.6.2018 18:23

N68i73n64a 86P13o83k68o68r47n67á 1972495601559

Je myslim verejnym tajemstvim, ze pani Spacilova odchazi z mnoha filmovych projekci dlouho pred koncem filmu. Takze bych si nebyla tak jista, ze film videla cely ci ze ho vubec videla.

+1/0
20.6.2018 14:29

M12i80c39h32a24l 27B23a17š89t24a 6364170435804

Spáčilovou neznám, ale při tom co už v životě musela shlédnout bych se jí ani nedivil ...

+1/0
20.6.2018 14:40

L36a42d45i18s62l92a58v 80S57o78u10k91u41p 9657229747977

Když se pořád řeší, že mají dívky a ženy mentální anorexii a mindráky ze své postavy, tak bych řekl, že největší příčina těchto problémů je právě film. To je největší zlo.

0/−1
20.6.2018 12:48

L42a70d28i37s56l25a48v 69S55o42u75k24u83p 9387349827767

Absurdní klasika. I lehce plnoštíhlá žena může ve filmu, natož v hlavní roli, hrát jen ve speciálním typu, praštěné komedii, kde se střílí z její nadváhy a kde se i za malou nadváhu musí jakože ospravedlňovat a neustále to řešit, a když zrovna ne, tak jen díky poruše vnímání - jakési obrácené mentální anorexii. Jinak dostávají vážné nebo prostě běžné role jen štíhlé a hubené herečky, které mají jakože reprezentovat běžnou skladbu ženských postav v populaci. Takovéto filmy ale tu zavedenou diskriminaci vůbec nenapravují.

+20/−1
20.6.2018 12:27

M36i81c54h33a50l 27B83a82š52t81a 6174750565674

To je tak. Něžná půlka populace (au, jedna zleva) se ráda baví subjektivním hodnocením okolí. Pomlouvání se tomu taky říká (au, druhá zprava). Mimo jiné proto, aby vynikla hodnotící nebo alespoň odvedla pozornost jinam (au, přímo do ciferníku). No a to je námět filmu. Komedie ? Ano a docela jistě nechtěná (au, pod pás ne).

0/0
20.6.2018 14:39
Foto

I74v24a10n 52P78o18u96p58a16l 4633639397519

Nevšiml jsem si, že by někdo tvrdil, že ženy ve filmu mají reprezentovat běžnou ženu v populaci. Je to prostě film. Ženy se tam chovají podle scenáře, bez ohledu na to, jak vypadají. To v reálu funguje jinak.

+1/0
20.6.2018 15:03

L41a95d74i35s27l84a65v 18S54o98u83k42u27p 9497299597657

Aha, takže filmy, které se prezentují jako umělecké, ambiciozní, realistické, autentické nebo podle skutečných událostí, filmy z festivalů, tzn. ne filmy zábavné, imagové nebo nějaké hollywoodské trháky, mají tedy vlastně zobrazovat sice reálný svět nebo fiktivní realistickým pohledem, ale jen s vybranými typy lidí, což realitě neodpovídá. To je ale rozpor. Koukat třeba dokola v českých filmech na herecčky typu Geislerová, Vilhelmová, jedna Issová, druhá Issová, to není normální.

+3/0
20.6.2018 15:50
Foto

I42v16a91n 12P33o82u86p63a97l 4653909697729

Njn, tak to je.

0/0
20.6.2018 16:51

F10r33a66n84t65i42š33k32a 51Č42a50n75í71k90o26v64á 5246199419672

Holka krev a mlíko, ale přitom ne tlusta.. na tuhle postavu sbalí půlku průměrných chlapůů... hlavně na ty prsa.. Proč s ní dělají těžkotožnážnici, tohle ještě není žádná váha..

+30/−3
20.6.2018 12:22

J45a89k62u15b 84B55o39h41o11n94ě43k 8325676779367

Tomu se říká filmová ošklivost. Ve filmu i ošklivý člověk musí být tak na 50% hezký :-)

+13/0
20.6.2018 12:27
Foto

A91n25n62a 34V19e27s97e96l26á 2380958476

Máte pravdu, ve filmu, zejména hollywoodském filmu, je prostě laťka krásy a osobního kouzla nastavená tak vysoko, že i oškliví jsou v běžném životě nadprůměrně okouzlující...

+6/0
20.6.2018 15:54
Foto

I36v56a31n 96P69o57u47p15a31l 4953749687139

Takovej oplácanej diblík. Na 37 dobrý ;-)

0/0
20.6.2018 13:00

J17a23n 15N52o45v34ý 5463755539892

Ano , určitě by měla dobrou šanci. Dokonce i mnohem tlustší by měla solidní šanci. Opačně už to ale nefunguje. Takový chlap by už tolik šancí na půlku průměrných žen neměl a výrazně tlustší už vůbec ne. V těchto případech by nerozhodovaly prsa, ale velikost konta dotyčných, pak by přeci jen šance byla.

0/0
20.6.2018 13:43

P18a91v22l70a 19H97r84a40d18i20l86o35v33a 3867891891854

Ale prd. Spousta tlustych chlapku ma hezkou zenskou a opacne. Nekdy holt pusobi sila osobnostni. Ne pouze vyse konta.

+8/0
20.6.2018 13:55
Foto

I43v40a60n 48P35o53u42p96a55l 4873979407979

Síla osobnosti je ale ovlivněna i výší konta paní Hradilová ;-D

0/0
20.6.2018 14:23

G87a37b49r30i97e19l79a 67I60v70a90n45c35o 1434598749269

Já myslím, že je to naopak, že výše konta je ovlivněná silou osobnosti, pokud tedy pomineme dědictví apod. - tady je to výše konta ovlivněná silou osobnosti předků :-) .

+2/0
20.6.2018 14:31
Foto

I58v64a46n 92P48o86u25p50a86l 4933139907519

Ale to potvrzujete přesně to, co jsem napsal. Tady je příčina/následek naprosto zaměnitelná.

0/−1
20.6.2018 14:47

G46a23b49r72i83e52l75a 58I70v40a34n48c50o 1904728329839

No pozor, to není. Já to vidím tak, že kdo má silnou osobnost, dokáže si vydělat. Kdo ne, tak to nedokáže. Je možné, že se k majetku dostane jiným způsobem, ale silnou osobnost to z něj neudělá. A pro mě je na chlapech přitažlivá skutečně ta osobnost, ne ty prachy jako takové. To, že obvykle jdou s tou silou osobnosti ruku v ruce, je takový bonus.

+5/0
20.6.2018 15:01
Foto

I66v47a92n 64P46o61u27p57a24l 4523959547499

Ale přece síla osobnosti nijak nesouvisí s tím, kolik kdo má na účtu. Pokud pro někoho finance nejsou prioritní, tak řeší silou svojí osobnosti úplně jiný věci. Je spousta zmetků o který by si člověk neopřel ani kolo a nahrabali si na konto, v mezích děravého zákona ranec.

0/0
20.6.2018 15:14

G47a48b42r21i30e98l71a 12I58v91a37n33c92o 1284848749909

Ale ti zmetci musí být v určitém směru taky silné osobnosti. To, že nás zrovna tahle jejích síla neoslovuje, je druhá věc.

+2/0
20.6.2018 15:42
Foto

I72v72a54n 42P54o64u51p19a34l 4913509117819

Jj, to je to staré klišé, že ženy vyhledávají zmetky. A pak touží, aby na ně byli sladcí a něžní a na všechny ostatní zmetkovití. A oni ti hoši ne a ne se do té schizofrenní situace vcítit ;-D

0/0
20.6.2018 15:46

G92a83b30r46i47e16l63a 74I10v10a59n39c34o 1914388239369

No, nevím, tu sladkost a něžnost bych ještě chápala, ale Vy si fakt myslíte, že ženy chtějí, aby jejich partneři byli na všechny ostatní zmetkovití?

+2/0
20.6.2018 16:11
Foto

I36v34a17n 22P70o12u69p28a10l 4113359577559

No to jsem nenapsal zcela přesně. Ne na všechny ostatní, ale na ty který chtějí.

0/−1
20.6.2018 16:52
Foto

I97v70a52n 29P67o44u94p79a90l 4573509827599

Já si naopak myslím, podle toho co píšete Gabrielo, že pro Vás jsou ty prachy zcela zásadní. Akorát si to prostě neuvědomujete. Ale nic k odsouzení, tak to prostě chodí ;-)

0/−3
20.6.2018 15:18

G12a52b71r36i63e49l82a 76I46v51a39n38c72o 1254858519679

Do určité míry určitě jsou, akorát úplně ne u chlapa, se kterým bych chtěla žít. Ale jinak jsem se možná nevyjádřila zcela přesně - myslím to spíš tak, že podle mého názoru si ten se silnou osobností vydělá vždy tolik, aby finanční otázku nemusel řešit. Pak už záleží, kolik to pro něj osobně je, ale myslím si, že to nikdy nebude fňukálek nespokojený se svou finanční situací, za jejíž neuspokojivost pokud možno může nepřátelský svět kolem.

+2/0
20.6.2018 15:25
Foto

I24v15a34n 26P49o56u85p61a65l 4733739537599

Takže u chlapa se kterým žít nechcete důležité jsou. Tak pak je všechno na správném místě ;-D. Ale ne, diskutovat o něčem, co je víceméně biologicky daný, nemá moc smyslu ;-)

0/0
20.6.2018 15:42

G87a65b82r42i38e54l41a 58I43v20a51n31c80o 1314948439159

Ani u toho ne, důležité jsou u mě. :-)

0/0
20.6.2018 16:08
Foto

I77v30a15n 47P97o62u27p76a69l 4233279947159

Ale řekněme si upřímně pane Nový, v tomhle my chlapi máme vlastně výhodu. Když se vyžereme, tak máme ještě šanci ošálit pěknou ženskou těmi vedlejšími vlivy, jako je např. charisma, smysl pro humor, zázemí, láska k dětem nebo ke zvířatům... ;-D

0/0
20.6.2018 14:30
Foto

I15v71a34n 25P69o17u42p39a20l 4173309617769

Ony ty ženy jsou jednoduše naprogramovaný tak, že při určitý konstelaci vidí před sebou někoho úplně jiného, než kdo tam ve skutečnosti stojí. My chlapi to máme horší... nelíbí/nelíbí. Zvlášť v našem věku, kolem té padesátky, si musíme dávat pozor na silná slova, páč to mladický nadšení, který kdysi dávno dokázalo ledacos spasit je už v tahu ;-D

+1/0
20.6.2018 14:36

Najdete na iDNES.cz