Diskuse k článku

RECENZE: Jsem božská, ale omezená. Ostatní herci musí trpně přihlížet

Tučná slečna se uhodí do hlavy, a když se probere, připadá si krásná. To je základ romantické novinky kin Jsem božská, která staví na jménu americké bavičky Amy Schumerové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J44a43n 36M68i71c33h79á77l81e33k 3160315743595

Dyť je vcelku pěkná.

+5/0
21.6.2018 9:54

R35o42b18i62n 94Ž30i61ž87k40a 2418204106176

Jak člověk přijímá Amy Schumer dost záleží na tom, jak ji znáte. Ona totiž už asi deset let krom občasného ukradeného vtipu jede to samé - vytahuje na světlo mindráky a sexualitu a další běžné živočišné akty a jevy, o kterých se ale nemluví a rozhodně o nich běžně nemluví ženské.

Poprvé to bavilo, prozkoumávání tabu je součástí role komika a funguje i bez geniálních vtipů. Ale ve chvíli, kdy už je prozkoumáno a vtipy se nedostaví, už jde jen o takové nezáživné čvachtání.

+4/0
20.6.2018 16:58

V35á84c32l43a71v 71M19r11á64z 9141614516296

Hlavně ta tabu jsou primárně americká tabu (logicky), na evropského liberála to zabírá mnohem méně.

0/0
20.6.2018 17:17

R22o41b73i45n 46Ž36i66ž68k73a 2258534216536

To bych neřekl. Třeba v Mostly Sex Stuff je docela kaleidoskop věcí, které se ani u nás rozhodně ve veřejném prostoru neobjevují, protože se to považuje za politicky korektní nebo nevkusné. :-)

+1/0
20.6.2018 17:45

V20á63c82l54a94v 37M60r32á72z 9511964106716

No považuje - ono to nevkusné je, že jo. Myslel jsem to spíš tak, že zatímco americky divák si (což pozoruji už dlouhodbě) užívá všechny ty fart fórky, tak v Evropě to nebudí žádný šok, ale spíš rozpaky - jako proč to furt a takhle řešit...

+1/0
25.6.2018 12:49

M59i12c49h34a77l 14B10a53š10t49a 6564660945724

Hm. To že má pár kilínek nad průměr snad nesnižuje její úroveň nebo jo ? Herectví no comment, mimo jiné je závislé na scénáři a režii.

+1/0
20.6.2018 14:19

T72o49m66á20š 17T89a59t28í98č47e81k 5580662230688

A já se toho ještě dožiju, že vyřknutí slova "tlustá" bude trestné.

+12/0
20.6.2018 14:18

M88i68c31h47a46l 63B17a65š34t90a 6754160525654

Se přece říká "tučná pokuta". Ultimátní bude zákaz říkat pravdu, pokud se nebude dotyčnému / komukoliv líbit. Nééé názor, ale zjevnou pravdu.

0/0
20.6.2018 14:24
Foto

I62v42a97n 37P41o86u59p32a84l 4853929817989

Tak samozřejmě, žena přece není nikdy tlustá... Tlustá může být tak maximálně kniha. To jen angličtina to má tak blbě nastavený fat/large :-P

+1/0
20.6.2018 14:38

A83n49t85o94n55i43n 39K41a60d86l45c56e36k 9192419101856

Amy Schumer je opravdu dobra herecka do konedii. V civilu je ale dost omezena. Asi se nechala naockovat od stryce:))

+1/0
20.6.2018 14:09

J25a24n53a 74S43t83e48h60l38í81k80o39v45á 6458611535818

Jo to je ta, co je oplácaná, ale tvrdí, že není? No holka je mi líto, jsi... ;-)

+4/0
20.6.2018 14:04
Foto

A18n81d83r14e79a 60Š19r35e31t81r20o91v83á 7601495900848

Ano, to je ta, co tvrdi, ze ma velikost 38 :-). Nevim, jestli v Americe nemaji o 2 cisla posunutou skalu, protoze 38 nosim ja a vypadam tedy podstatne stihleji.

+2/0
20.6.2018 19:39

J10a76n66a 54S19t16e11h55l93í14k57o59v31á 6518981945828

Já jsem na tom asi stejně jako ona a je to 42, 38 bývávalo.. ;-D

0/0
21.6.2018 8:21

K37a32r28e12l 21N44o91v64á17č62e66k 5491465979296

Zajímavé téma filmu, ale film má jeden podstatný háček - hlavní hrdinka vypadá dobře, přitom téma filmu mělo být, že nevypadá dobře.

+6/−1
20.6.2018 13:39

M88i53c60h61a75l 24B63a71š77t12a 6334650145774

Ale to je přece dobře ? Dobře by nebylo, kdyby to bylo zle nedobře opačně.

0/0
20.6.2018 14:26

S70v60a68t91o87p77l21u68k 66J97u65r32á61ň 8534970481887

Milá paní Moniko, asi už se neumíte bavit a být nad věcí. Mě naopak po shlédnutí traileru přijde film zábavný a zajímavý a nejspíš na něho vezmu svoji přítelkyni, která je štíhlá a hezká, ale přesto jako každá žena se sebou nespokojená. Film se zdá že bere vše s velkou nadsázkou a brát tohle vážně je možné jen po lobotomii mozku.

+2/−15
20.6.2018 12:52

T53o66m59á39š 41Z96m48e43k 7169235683558

Největší lež ve filmovém průmyslu je trailler. Hodnotit film podle něj je, jako tvrdit, že Hors Fuks prodává zázračné a funkční výrobky.

+19/0
20.6.2018 13:00

H33o18n20z35a 60P39u91p15á80k 1547190513769

sváťo, mirka určo viděla film celý... takže soudit knížku podle obalu podle mě můžeš jen po lobotomii mozku...

+10/0
20.6.2018 13:06

S93v62a20t90o11p28l78u63k 43J22u46r28á40ň 8284710531547

Pro koho jsou tyto recenze určeny ? Pro intelektuály nebo pro všechny včetně dělníků ? Intelektuál možná naříká nad bezduchostí ale dělník se od srdce zasměje. Jsou jiné oceňované kraviny jako např 50 odstínů šedi a následující. S paní Mirkou se většinou v názorech na filmy neshodneme a to i když jsem je i viděl. Nicméně recenze mi má pomoct se rozhodnout, jestli na ten film má smysl jít do kina nebo ne. A podle této kritiky je film spíš propadák až odpad. To ale ukáže návštěvnost a tržby, ne názor paní Mirky

0/−4
20.6.2018 13:45

R70o97b98i21n 73Ž56i22ž35k92a 2688554826726

Spáčilová o 50 odstínech: "Parádní parodie. Jenže Padesát odstínů šedi to myslí vážně" 35 %. Doporučuji se nehádat s vlastními domněnkami :-)

+1/0
20.6.2018 16:33

J49i87r63i 21K54u79c94e31r67a 5367530536752

tak třeba mě recenze jasně vysvětlila, že za lupeny mám ušetřit - takže tvůj požadavek, že "recenze má pomoci rozhodnou, jestli má smysl jít do kina" tato recenze bezezbytku splnila; na druhou stranu musím přiznat, že u ukázka by mi stačila ke stejnému rozhodnutí, a to i v případě recenze za 100%.

+1/0
20.6.2018 18:23

N23i23n20a 60P85o18k10o63r79n77á 1852825881629

Je myslim verejnym tajemstvim, ze pani Spacilova odchazi z mnoha filmovych projekci dlouho pred koncem filmu. Takze bych si nebyla tak jista, ze film videla cely ci ze ho vubec videla.

+1/0
20.6.2018 14:29

M77i74c35h20a18l 60B48a33š77t51a 6644600985734

Spáčilovou neznám, ale při tom co už v životě musela shlédnout bych se jí ani nedivil ...

+1/0
20.6.2018 14:40

L75a75d41i83s29l13a45v 22S78o57u93k95u63p 9227859177847

Když se pořád řeší, že mají dívky a ženy mentální anorexii a mindráky ze své postavy, tak bych řekl, že největší příčina těchto problémů je právě film. To je největší zlo.

0/−1
20.6.2018 12:48

L35a71d90i41s52l92a11v 43S45o25u73k88u42p 9187319577117

Absurdní klasika. I lehce plnoštíhlá žena může ve filmu, natož v hlavní roli, hrát jen ve speciálním typu, praštěné komedii, kde se střílí z její nadváhy a kde se i za malou nadváhu musí jakože ospravedlňovat a neustále to řešit, a když zrovna ne, tak jen díky poruše vnímání - jakési obrácené mentální anorexii. Jinak dostávají vážné nebo prostě běžné role jen štíhlé a hubené herečky, které mají jakože reprezentovat běžnou skladbu ženských postav v populaci. Takovéto filmy ale tu zavedenou diskriminaci vůbec nenapravují.

+20/−1
20.6.2018 12:27

M89i14c12h53a97l 68B59a42š61t55a 6614230635844

To je tak. Něžná půlka populace (au, jedna zleva) se ráda baví subjektivním hodnocením okolí. Pomlouvání se tomu taky říká (au, druhá zprava). Mimo jiné proto, aby vynikla hodnotící nebo alespoň odvedla pozornost jinam (au, přímo do ciferníku). No a to je námět filmu. Komedie ? Ano a docela jistě nechtěná (au, pod pás ne).

0/0
20.6.2018 14:39
Foto

I21v91a43n 78P35o37u82p43a32l 4483829857679

Nevšiml jsem si, že by někdo tvrdil, že ženy ve filmu mají reprezentovat běžnou ženu v populaci. Je to prostě film. Ženy se tam chovají podle scenáře, bez ohledu na to, jak vypadají. To v reálu funguje jinak.

+1/0
20.6.2018 15:03

L30a47d89i25s84l74a15v 20S94o13u82k80u72p 9317819207407

Aha, takže filmy, které se prezentují jako umělecké, ambiciozní, realistické, autentické nebo podle skutečných událostí, filmy z festivalů, tzn. ne filmy zábavné, imagové nebo nějaké hollywoodské trháky, mají tedy vlastně zobrazovat sice reálný svět nebo fiktivní realistickým pohledem, ale jen s vybranými typy lidí, což realitě neodpovídá. To je ale rozpor. Koukat třeba dokola v českých filmech na herecčky typu Geislerová, Vilhelmová, jedna Issová, druhá Issová, to není normální.

+3/0
20.6.2018 15:50
Foto

I54v80a31n 61P88o76u50p73a52l 4323739167699

Njn, tak to je.

0/0
20.6.2018 16:51

F78r15a25n82t90i21š24k65a 46Č37a87n78í11k95o40v94á 5536639619612

Holka krev a mlíko, ale přitom ne tlusta.. na tuhle postavu sbalí půlku průměrných chlapůů... hlavně na ty prsa.. Proč s ní dělají těžkotožnážnici, tohle ještě není žádná váha..

+30/−3
20.6.2018 12:22

J21a18k37u15b 45B68o58h22o74n20ě31k 8825466889437

Tomu se říká filmová ošklivost. Ve filmu i ošklivý člověk musí být tak na 50% hezký :-)

+13/0
20.6.2018 12:27
Foto

A14n74n57a 47V89e98s25e88l43á 2930728206

Máte pravdu, ve filmu, zejména hollywoodském filmu, je prostě laťka krásy a osobního kouzla nastavená tak vysoko, že i oškliví jsou v běžném životě nadprůměrně okouzlující...

+6/0
20.6.2018 15:54
Foto

I75v53a43n 57P77o20u53p17a66l 4963869777559

Takovej oplácanej diblík. Na 37 dobrý ;-)

0/0
20.6.2018 13:00

J51a65n 52N71o26v66ý 5943645169962

Ano , určitě by měla dobrou šanci. Dokonce i mnohem tlustší by měla solidní šanci. Opačně už to ale nefunguje. Takový chlap by už tolik šancí na půlku průměrných žen neměl a výrazně tlustší už vůbec ne. V těchto případech by nerozhodovaly prsa, ale velikost konta dotyčných, pak by přeci jen šance byla.

0/0
20.6.2018 13:43

P89a77v16l23a 71H22r91a48d70i51l95o48v45a 3307761731144

Ale prd. Spousta tlustych chlapku ma hezkou zenskou a opacne. Nekdy holt pusobi sila osobnostni. Ne pouze vyse konta.

+8/0
20.6.2018 13:55
Foto

I35v44a35n 47P77o69u69p44a56l 4593459707769

Síla osobnosti je ale ovlivněna i výší konta paní Hradilová ;-D

0/0
20.6.2018 14:23

G15a24b21r47i46e66l98a 13I39v45a53n15c48o 1164138559279

Já myslím, že je to naopak, že výše konta je ovlivněná silou osobnosti, pokud tedy pomineme dědictví apod. - tady je to výše konta ovlivněná silou osobnosti předků :-) .

+2/0
20.6.2018 14:31
Foto

I16v51a49n 92P90o38u71p70a52l 4103459537379

Ale to potvrzujete přesně to, co jsem napsal. Tady je příčina/následek naprosto zaměnitelná.

0/−1
20.6.2018 14:47

G64a41b12r10i73e89l33a 34I82v39a16n14c32o 1144888929729

No pozor, to není. Já to vidím tak, že kdo má silnou osobnost, dokáže si vydělat. Kdo ne, tak to nedokáže. Je možné, že se k majetku dostane jiným způsobem, ale silnou osobnost to z něj neudělá. A pro mě je na chlapech přitažlivá skutečně ta osobnost, ne ty prachy jako takové. To, že obvykle jdou s tou silou osobnosti ruku v ruce, je takový bonus.

+5/0
20.6.2018 15:01
Foto

I31v62a40n 10P42o38u29p37a22l 4333829747749

Ale přece síla osobnosti nijak nesouvisí s tím, kolik kdo má na účtu. Pokud pro někoho finance nejsou prioritní, tak řeší silou svojí osobnosti úplně jiný věci. Je spousta zmetků o který by si člověk neopřel ani kolo a nahrabali si na konto, v mezích děravého zákona ranec.

0/0
20.6.2018 15:14

G24a98b67r85i18e88l72a 45I16v38a65n92c81o 1684198859859

Ale ti zmetci musí být v určitém směru taky silné osobnosti. To, že nás zrovna tahle jejích síla neoslovuje, je druhá věc.

+2/0
20.6.2018 15:42
Foto

I16v66a81n 59P36o24u90p95a64l 4973729797469

Jj, to je to staré klišé, že ženy vyhledávají zmetky. A pak touží, aby na ně byli sladcí a něžní a na všechny ostatní zmetkovití. A oni ti hoši ne a ne se do té schizofrenní situace vcítit ;-D

0/0
20.6.2018 15:46

G76a10b50r17i63e90l15a 63I28v80a14n10c84o 1554118449499

No, nevím, tu sladkost a něžnost bych ještě chápala, ale Vy si fakt myslíte, že ženy chtějí, aby jejich partneři byli na všechny ostatní zmetkovití?

+2/0
20.6.2018 16:11
Foto

I56v59a27n 36P46o76u18p92a64l 4713539937219

No to jsem nenapsal zcela přesně. Ne na všechny ostatní, ale na ty který chtějí.

0/−1
20.6.2018 16:52
Foto

I33v73a72n 35P90o88u91p41a61l 4553939797519

Já si naopak myslím, podle toho co píšete Gabrielo, že pro Vás jsou ty prachy zcela zásadní. Akorát si to prostě neuvědomujete. Ale nic k odsouzení, tak to prostě chodí ;-)

0/−3
20.6.2018 15:18

G47a10b54r36i38e44l93a 29I58v26a30n29c50o 1624728979699

Do určité míry určitě jsou, akorát úplně ne u chlapa, se kterým bych chtěla žít. Ale jinak jsem se možná nevyjádřila zcela přesně - myslím to spíš tak, že podle mého názoru si ten se silnou osobností vydělá vždy tolik, aby finanční otázku nemusel řešit. Pak už záleží, kolik to pro něj osobně je, ale myslím si, že to nikdy nebude fňukálek nespokojený se svou finanční situací, za jejíž neuspokojivost pokud možno může nepřátelský svět kolem.

+2/0
20.6.2018 15:25
Foto

I36v43a20n 33P68o79u35p21a30l 4193559567249

Takže u chlapa se kterým žít nechcete důležité jsou. Tak pak je všechno na správném místě ;-D. Ale ne, diskutovat o něčem, co je víceméně biologicky daný, nemá moc smyslu ;-)

0/0
20.6.2018 15:42

G62a84b67r46i41e23l41a 74I11v26a24n83c73o 1114118319579

Ani u toho ne, důležité jsou u mě. :-)

0/0
20.6.2018 16:08
Foto

I18v95a47n 38P76o26u97p94a73l 4513759207649

Ale řekněme si upřímně pane Nový, v tomhle my chlapi máme vlastně výhodu. Když se vyžereme, tak máme ještě šanci ošálit pěknou ženskou těmi vedlejšími vlivy, jako je např. charisma, smysl pro humor, zázemí, láska k dětem nebo ke zvířatům... ;-D

0/0
20.6.2018 14:30
Foto

I24v47a17n 28P56o45u85p73a29l 4923559607449

Ony ty ženy jsou jednoduše naprogramovaný tak, že při určitý konstelaci vidí před sebou někoho úplně jiného, než kdo tam ve skutečnosti stojí. My chlapi to máme horší... nelíbí/nelíbí. Zvlášť v našem věku, kolem té padesátky, si musíme dávat pozor na silná slova, páč to mladický nadšení, který kdysi dávno dokázalo ledacos spasit je už v tahu ;-D

+1/0
20.6.2018 14:36

Najdete na iDNES.cz