Johnny Depp s kapelou Hollywood Vampires na pražském Letišti Letňany, 13....

Johnny Depp s kapelou Hollywood Vampires na pražském Letišti Letňany, 13. června 2018 | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Johnny Depp jednal v sebeobraně a chránil ostatní, tvrdí jeho právníci

  • 2
Johnny Depp prohlásil, že člen štábu, který herce obvinil, že ho při natáčení filmu Město lží napadl, utrpěl zranění následkem vlastní provokace. Deppovi advokáti označují hercův čin za „sebeobranu a ochranu ostatních“. Premiéra snímku byla odložena.

„Navzdory falešným zprávám v médiích, které naznačují něco jiného, ​​Johnny Depp se nikdy nedotkl člověka, který ho žaluje, a potvrdí to více než dvanáct přítomných svědků,“ uvedl hercův advokát v prohlášení pro E! News.

V právních dokumentech, které cituje TheWrap, stojí, že „úkony, na něž si žalobce stěžuje, byly vyvolány protiprávním jednáním žalobce“, jímž je manažer lokací Gregg Brooks. Podle advokátů „jednal úmyslně, zuřivě a takovým způsobem, aby se Depp obával nejen o své bezpečí“.

Brooks v žalobě popsal události, které se staly při natáčení v hotelu Barclay v centru Los Angeles. Původně měl štáb povolení točit uvnitř budovy do deseti hodin večer, těsně před jedenáctou dostal svolení, aby nasnímal i poslední noční scénu.

Právě Brooks to měl sdělit Deppovi, který na něj podle žaloby začal křičet: „Kdo sakra jste? Nemáte právo mi říkat, co mám dělat!“

Brooks také tvrdil, že do něj Depp dvakrát vrazil a nabízel mu sto tisíc dolarů, aby jej uhodil do tváře, než herce odvedli jeho osobní strážci. Ve spisu nyní stojí, že poškozenou stranou je Depp, který žádá soud o rozhodnutí ve svůj prospěch, a také o navrácení soudních poplatků.

Ve filmu Město lží hrají Johnny Depp a Forest Whitaker vyšetřovatele vražd raperů, jejichž skutečnými oběťmi byli Notorious B.I.G. a Tupac Shakur. Premiéra stanovená na 7. září byla zrušena bez udání důvodů, zjevně však kvůli procesu s hercem, jenž se naposled ukázal ve Vraždě v Orient expresu.