Ryan Gosling na festivalu v Benátkách (29. srpna 2018) | foto: Reuters

Netflix chce v Praze točit špionážní thriller s Ryanem Goslingem

  • 11
Ambiciózní projekt Netflixu, špionážní thriller The Gray Man, v němž má hlavní roli Ryan Gosling a režii tvůrci Avengers, se bude točit v Praze. Podle listu Variety jde o zatím nejdražší dílo streamovací služby, rozpočet činí 200 milionů dolarů.

Místním partnerem natáčení se stane společnost Stillking, která zajišťovala už tuzemské natáčení bondovky Casino Royale. List připomíná, že novinka využije programu takzvaných pobídek, kdy Česko zahraniční produkci vrátí dvacet procent částky, kterou u nás filmaři utratí.

Příběh vypráví o brutálním zabijákovi, bývalém členu CIA, který se octne na útěku před současným agentem, a mohl by se točit i v dalších zemích. Režie se ujal tandem Anthony Russo a Joe Russo, hvězdnou hereckou sestavu doplní Chris Evans, Jessica Henwicková nebo Billy Bob Thornton.

Film vychází ze stejnojmenné knihy Marka Greaneyho, jenž po smrti Toma Clancyho pokračuje v jeho příbězích s Jackem Ryanem. Nyní se natáčí v Los Angeles a do Česka se má přesunout koncem dubna. Protože úspěšná předloha zrodila celou sérii, může i filmový přepis mít pokračování.