Fanny Ardantová a režisér Ivan Fíla

Fanny Ardantová a režisér Ivan Fíla | foto: MFFKV

Fanny Ardantová si veze z Varů roli, nahradí Sharon Stoneovou

  • 3
Fanny Ardantová si kromě potlesku veze z karlovarského festivalu novou roli. Režisér Ivan Fíla ji obsadil do romance Bella Luna. Jak potvrdil exkluzivně pro iDNES, francouzská hvězda v ní nahradí původně ohlášenou americkou kolegyni Sharon Stoneovou.

Loni, čtyři roky poté, co v Cannes ocenili jeho scénář k chystané romanci Bella Luna, pro ni Fíla získal hrdinku proslulého Základního instinktu. O rok později je však zase všechno jinak. Americká hvězda sice roli chtěla, ale kladla si nové a nové podmínky.

„Jednak se k ní těžko vybíral herecký partner, mnohé naše návrhy zamítala, jednak se jí nechtělo do Itálie, středomořský příběh chtěla točit v kalifornské Santa Monice. Dokonce argumentovala jogínem, který jí prý řekl, že nemá opouštět svůj dům nabitý pozitivní energií,“ usmívá se Fíla.

Zato s Ardantovou šlo všechno hladce a nebývale rychle. Čtyři dny poté, co jí poslal scénář, už se s Fílou sešla na karlovarském festivalu a na spolupráci se hned dohodli. „Ardantová je nadšená, producenti taky, zbývá k ní najít partnera,“ říká režisér. Ve hře jsou jména jako John Malkovich či Al Pacino.

Romantická komedie se odehrává zjara u Středozemního moře, kde někdejší slavný herec, nyní spíše zadlužený hráč, potká svou dávnou lásku - operní divu. Fíla věří, že příští rok už začne točit, a těší se na „roztomilý přízvuk“ Ardantové, který prý do anglicky mluveného snímku zcela přirozeně zapadne.