DO KINA: Návrat slaví Terminátor, Jiří Mádl i Addamsova rodina

  • 1
Slavný Terminátorův výrok „Já se vrátím“ platí tentokrát nejen pro kultovní postavu v podání Arnolda Schwarzeneggera, ale také pro další dvě z celkem osmi novinek týdne.

Akční sci-fi Terminátor: Temný osud má všechny předpoklady diváckého favorita. Před kamerou se totiž potkali původní hrdinové ságy, které představují Linda Hamiltonová a Arnold Schwarzenegger.

Drama Abstinent natočil David Vigner, hlavní roli v něm ztvárnil Josef Trojan. Syn Ivana Trojana představuje maturanta, který se ocitne v protialkoholní léčebně.

Komedie Addamsova rodina se vrací v animované podobě, o niž se podělili režiséři Greg Tiernan a Conrad Vernon. Výstřední rodinka s morbidním humorem se snaží přesvědčit okolí, že dobří sousedé jsou k nezaplacení.

Fantasy Antologie města duchů se odehrává v zapadlé kanadské vsi, která se musí vyrovnat s nečekanou tragédií, místní mladík totiž spáchal sebevraždu.

Po Prvním akčním hrdinovi má Jiří Mádl další hlavní roli v příběhu Hra, který natočil podle vlastního scénáře chilský tvůrce Alejandro Fernández Almendras. Hrdinou je šéf oblastního divadla, jemuž se rozpadá pracovní i milostný život.

Horor Stáhni a zemřeš prozrazuje zápletku přímo v názvu. Parta přátel si pro zábavu nainstaluje aplikaci, o které se traduje, že umí předpovědět čas zbývající do smrti. Je to žert, nebo už tiká skutečný odpočet?

Dokument Sólo dostal cenu pro nejlepší český titul na festivalu v Jihlavě. Režisér Artemio Benki sleduje argentinského hudebníka, který se pokouší vrátit z psychiatrické léčebny na koncertní pódia.

Chorvatská veselohra Šťastné a veselé propojí během vánočních svátků několik lidských osudů, od osamělé cukrářky přes operní pěvkyni až po zahradníka. Ukázky a komentář najdete na videu.