DO KINA: Hanzlíkovo Léto s gentlemanem má jen tři zahraniční soupeře

  • 6
Domácí romantická komedie Léto s gentlemanem, v níž se Jaromír Hanzlík kromě hlavní role poprvé předvede i jako scenárista, si vybrala šikovný termín startu. Z jejích tří zahraničních rivalů totiž ani jeden nevypadá na masový hit.

Televizní režisér Jiří Adamec natočil Léto s gentlemanem jako svou prvotinu pro kina. Jaromír Hanzlík coby tajemný cizinec okouzlí v prázdninové náladě Alenu Antalovou coby filmovou manželku Igora Bareše.

Tematicky nejblíže české novince stojí německá Láska mezi regály, kterou režíroval Thomas Stuber. On a ona, pomocný dělník a dívka z oddělení lahůdek, se potkají na silně prozaickém místě: ve velkoskladu.

S akční sci-fi Alita: Bojový Anděl se hlásí režisér Robert Rodriguez a herec Christoph Waltz, který v říši budoucnosti ztvárnil kyberdoktora. Oživí kyborga s duší dívky a srdcem bojovnice.

Příběh Nedotknutelní přináší americkou předělávku stejnojmenného francouzského hitu. Invalidním milionářem je tentokrát Bryan Cranston, jeho výstředním ošetřovatelem Kevin Hart. Ukázky a komentář najdete na videu.