Harry Potter a princ dvojí krve - Daniel Radcliffe

Harry Potter a princ dvojí krve - Daniel Radcliffe - první oficiální fotografie k filmu | foto: Warner Bros

Devátý film o Potterovi? Zvažuje jej zábavní park

Až dosud byla magickým číslem Harryho Pottera sedmička – tolik knih o něm J. K. Rowlingová napsala. Ovšem přepis posledního dobrodružství se rozdělí do dvou částí, takže filmů vznikne osm. A teď se objevily zvěsti, že se možná objeví i snímek číslo devět.

Podle britského tisku totiž Rowlingová připravila nový potterovský příběh, na jehož základě má vzniknout zbrusu nový "minifilm" s trojicí klíčových hrdinů, Harryho a jeho kamarádů v podání Daniela Radcliffa, Ruperta Grinta a Emmy Watsonové.

Snímek by však nešel do kin: stal by se součástí nové tematické atrakce Čarodějný svět Harryho Pottera, která vyroste v zábavním parku studia Universal v Orlandu.

Studio pouze oficiálně zopakovalo, že na potterovské expozici už pilně pracuje, ale případný minifilm zatím odmítlo jakkoli komentovat. Projekt nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo, takže fanoušci se už začali dohadovat, co by se mohlo v neznámé epizodě odehrát.

Zároveň se však ozývají znepokojení evropští ctitelé čarodějnického učně s dotazy, zda se atrakce včetně případného nového minifilmu nepřesune i na starý kontinent. Americké Orlando na Floridě je přece jen trochu z ruky a letenka z Prahy přijde asi na dvanáct tisíc korun.