Bernard Hill jako král Théoden | foto: archiv Comic-Con

Na Comic-Con dorazí král Théoden i dabér pavouka z Harryho Pottera

  • 1
Na letošní svátek všech nadšenců do komiksů, sci-fi, počítačových her a fantastiky Comic-Con, který se bude konat ve dnech 22. až 24. dubna v pražském O2 universu, přizvali pořadatelé několik atraktivních jmen.

Dorazí například herec Christopher Lambert, známý z filmů Mortal Kombat, Podzemka a především z fantasy série Highlander. Dále Julian Glover, jehož žánroví fandové znají z páté epizody Star Wars s podtitulem Impérium vrací úder, z bondovky Jen pro tvé oči, z Her o trůny nebo z filmu Harry Potter a Tajemná komnata, v němž namluvil obřího pavouka Aragoga.

Do Prahy se chystá i Bernard Hill neboli král Théoden z Pána prstenů, Sam Witwer, který se objevil v seriálech Battlestar Galactica a Smallwille či herečky Cara Buono (hrála mimo jiné v seriálovém fenoménu Stranger Things) a Hattie Hayridgeová, která ztvárnila ženskou verzi počítače jménem Holly v kultovním sci-fi sitkomu Červený trpaslík.

Comic-Con bude dále hostit spisovatele a komiksové tvůrce. Českou tvorbu představí například kreslíř a scenárista Dan Černý, výtvarnice Alice Slavíčková nebo ilustrátor Nikkarin.

Tu světovou bude reprezentovat třeba britský výtvarník Lee Sullivan, jenž pracoval mimo jiné na sérii Transformers. Z Ameriky dorazí autor slavného pochmurného komiksu Vrána James O’Barr nebo spisovatel Kevin J. Anderson, který se proslavil prací na knižním cyklu Duna. Na něm pracoval společně s Brianem Herbertem, otcem autora Duny Franka Herberta. Napsal také několik románů ze světa Star Wars, Akt X a fantasy sérii Sága sedmi sluncí.