Hvězda mého srdce (slavní čeští princové po letech) - zleva Miloš Nesvadba,...

Hvězda mého srdce (slavní čeští princové po letech) - zleva Miloš Nesvadba, Lubomír Lipský, Pavel Trávníček | foto: Česká televize

Česká televize hledá největší filmovou hvězdu

Pod názvem Hvězda mého srdce začne zítra velká anketa České televize, v níž budou až do června diváci i odborníci volit nejoblíbenější hvězdu českého filmu.

Právě letos 19. června uplyne 110 let od okamžiku, kdy architekt Jan Kříženecký promítal na Výstavě architektury a inženýrství v pavilonu jménem Český kinematograf první snímky, které natočil. ČT proto postupně připomeneme herecké idoly všech údobí české kinematografie, z nichž nakonec vzejdou vítězové.

Sobotní pořad připomene slavné tváře, nesmrtelné scénky, kuriozity i současné tvůrce. Od následujícího dne pak poběží cyklus zábavných dokumentů: vždy v neděli po osm týdnů až do 8. června představí nejpopulárnější herce a herečky jednotlivých desetiletí. Zároveň mohou diváci hlasovat prostřednictvím stránek www.hvezdamehosrdce.cz či kuponů v časopisech TV magazín a ČT+.

Devátý díl projektu, jenž bude na programu 15. června, uveřejní v abecedním pořadí jména deseti hereček a deseti herců, kteří do té doby získají nejvíce hlasů.

Pak už nastane hlasování výhradně esemeskami, které vyvrcholí až ve finále, vysílaném 21. června živě z pražského Divadla na Vinohradech. Show postupně odkryje pořadí obou toptenů a vyhlásí dvě "hvězdy mého srdce". Úvodním a závěrečným večerem provedou Tereza Kostková a Ondřej Brzobohatý.