Bruce Willis ve filmu Přání smrti | foto: Forum Film CZ

Šestá Smrtonosná past má podle postavy Bruce Willise jméno McClane

  • 4
Příští pokračování série Smrtonosná past mění název. Šestý díl, který se původně chystal pod titulem Smrtonosná past - Rok jedna, ponese jméno hlavního hrdiny v podání Bruce Willise, tedy prostě a stručně McClane.

Potvrdil to mluvčí studia a producent Lorenzo di Bonaventura v rozhovoru pro Empire doplnil i důvod: „Nový název je čistší a dává najevo, že chceme na postavě Johna McClanea stavět více než kdy předtím.“ Di Bonaventura se také zabýval spekulací, že se film bude více zaměřovat na hrdinovo mládí.

„Nevím, jak by se dala udělat Smrtonosná past bez Bruce Willise. Představa, že pro šestý díl není příliš důležitý, je naprosto mylná. John McClane se tu sice objeví jako dvacetiletý, ale stejně podstatná bude jeho současná verze coby šedesátníka,“ naznačil producent.

Podle nedávných zpráv, které zveřejnil Len Wiseman, režisér čtvrté části série nazvané Smrtonosná past 4.0, se budoucí pokračování vyvíjí „docela rychle“.

Čeká se jen na definitivní vylepšení scénáře a natáčení by mohlo začít během příštích měsíců. Kdo bude hrát mladší podobu hlavního hrdiny, newyorského policisty McClanea, zatím není známo.

První Smrtonosná past se stala akčním hitem roku 1988, dosud poslední, pátý díl s podtitulem Opět v akci vznikl před pěti lety. Příští epizoda s názvem McClane se chystá do kin předběžně na příští rok, kdy titulní představitel oslaví čtyřiašedesáté narozeniny a předvede se i v novince Skleněný.