Karlos Vémola v dokumentu Karlos (2020)

Karlos Vémola v dokumentu Karlos (2020) | foto: Bontonfilm

Po dokumentu s Vémolou se chystá hraný film z prostředí bojových umění

  • 6
Chystaný celovečerní film z prostředí bojových zápasů získal strategického partnera, společnost Oktagon, která organizuje turnaje smíšených bojových umění MMA v Česku a na Slovensku.

Snímek s pracovním názvem Bojovník připravuje Bontonfilm Studios spolu s produkční společností love. FRAME. Bontonfilm a Oktagon už nyní natáčejí dokument o Karlosu Vémolovi, nově uzavřená dohoda však znamená pro Oktagon vůbec první vstup do oblasti hraného filmu.

„Chceme natočit silný příběh a celkově syrový, drsný film. Naším vzorem, co se týče emocí a dopadu na diváka, je Warrior s Tomem Hardym v hlavní roli,“ prohlašuje producent love. FRAME Vojtěch Frič.

Za snímek Warrior byl na Oscara nominován Nick Nolte ve vedlejší roli trenéra a otce dvou bratrů, kteří se kdysi rozešli ve zlém a nyní se utkají v zápasnickém ringu o nejvyšší cenu v historii: bývalý mariňák čili Tom Hardy a učitel fyziky na střední škole neboli Joel Edgerton.

Karlos Vémola v dokumentu Karlos (2020)

V tuzemské kinematografii nemají podobné filmy tradici. „Vidíme v našem projektu Bojovník silné téma a žánr, který tu dlouho nebyl. Podobným filmem byly naposledy snad Pěsti ve tmě, “ dodává Frič.

Vývoj novinky se odehraje v letošním roce, v roce 2022 přijde na řadu trénink, fyzická příprava a natáčení, premiéra v kinech je předběžně v plánu na rok 2023.

„Svět MMA je specifické prostředí plné extrémů, které je třeba znát zevnitř. Že se chlapi sejdou, perou se a lidi fandí, je jen viditelná špička. Vstup Oktagonu přinese opravdovost a nezbytné detaily pro scénář, ale i jinak nedosažitelné možnosti pro natáčení,“ věří další producent Ondřej Kulhánek.