Během vysílání majora Zemana ohlásil anonym bombu

- Během vysílání prvního dílu kontroverzního seriálu Třicet případů majora Zemana oznámil dosud nezjištěný anonym umístění bomby v budově České televize. Potvrdila to mluvčí ČT Renáta Elhenická.
Hrozba bombového útoku v budově České televize byla reakcí na vysílání seriálu Třicet případů majora Zemana. Výbušnina však nebyla v budově televize nalezena.

Operační důstojník potvrdil, že anonym upozornil na výbuch s tím, že jako podmínku ke zrušení svého útoku si kladl ukončení vysílání prvního dílu seriálu Třicet případů majora Zemana.

Seriál Třicet případů majora Zemana je od dnešního večera součástí čtvrtečních komponovaných večerů na prvním programu České televize. Každý díl seriálu předznamená krátký filmový sestřih dobových týdeníků. Na projekci hraného snímku naváže třicetiminutový dokument vztahující se k ideologicky zkreslenému tématu. Nesouhlas s vysíláním normalizačního seriálu vyjádřila řada politiků. Konfederace politických vězňů podala v souvislosti s plánovaným vysíláním seriálu již minulý týden trestní oznámení.