Autokino Strahov otevřelo své brány

-

Návštěvníci Strahovského stadionu si však také - alespoň na okamžik - budou moci připomenout doby, kdy se z obřích reproduktorů linula ryčná dechovka, a do jejích tonů ozval povel "Žačky na svá místa...!"

"Opravdu máme pro návštěvníky připravenou řadu překvavení. Jedním z nich je i nacvičení dnes již legendární sestavy dorostenek s pracovním názvem Poupata, k níž zkonponovala hudbu tehdejší pop-star, Michal David, s Kroky Františka Janečka. Nebude to však nejspíš secvičeno tak precizně, neboť jsme neměli dostatek prostředků, ani dostatečně uvědomělou masovou základnu.
Cvičence si naopak pochvaluje hlavní choreografka Iveta Kopecká. "Cvičenci si skladbu opravdu velmi chválí, a přes počáteční odpor jsem dokonce některé přistihla, jak si po zkoušce, cestou do sprch, píseň pobrukují. Někteří berou přípravu tak vážně, že si skladbu nahráli na kazetu a složitější pasáže přicvičují ještě po zkoušce doma."

Oba aktéři projektu se pak shodují v tom, že nejoblíbenějším prvkem sestavy je moment, kdy se poupě - podle kterého byla skladba pojmenovaná - rozvíjí a zvolna mění v krásnou růži. "V tom okamžiku je i hudba tak krásně něžná a do sestavy zapadající, že se vůbec nedivím, že jsou někteří cvičenci dojatí", dodává Klíma, který by také rád cvičil, ale pro starosti s plynulým chodem akce nacvičování nestíhá.