Celtic Tiger - foto z generálky v Birminghamu | foto: JVJ Production

Peníze za Tygra musejí vracet prodejci

  • 4
Agentura JVJ Produkce, která spolu s Pragokoncertem pořadatelsky zajišťovala zrušenou show tanečníka Michaela Flatleyho Keltský tygr, nemá peníze na vracení vstupného.

Svým prodejcům – společnostem Ticketpro a Ticketstream – zaslala dopis, v němž tento krok zdůvodňuje vyčerpáním finančních rezerv. Pragokoncert svým partnerům pohledávky uhradil.

Michael Flatley totiž s sebou odvezl zálohu na honorář, kterou odmítá vrátit.  Případ bude řešit soud – Pragokoncert již podal na Flatleyho tým trestní oznámení.

"S politováním jsme nuceni vám oznámit, že prozatím není ve finančních možnostech JVJ Produkce zajistit vám vrácení vstupného, neboť právě z tržeb ze vstupného byla složena umělci vyplacená mnohamilionová záloha. Odpovědnosti se samozřejmě nezříkáme, přestože jsme situaci nijak nezavinili," stojí v listu, který měli prodejci lístků rozdávat místo peněz.

Ticketpro, které ve své síti prodalo nejvíce lístků, bude vyplácet diváky ze svého. "Odmítáme se uchylovat k obchodním praktikám navrhovaným pořadateli. Nechceme majitele vstupenek zakoupených v síti Ticketpro vystavovat dalšímu čekání s nejistým výsledkem," uvedla marketingová ředitelka Ticketpro Simona Matějková.

JVJ Produkce totiž pohledávky uhradí, až bude mít znovu v ruce peníze. "Všechny výdělky z ostatních projektů  jsme obětovali na vracení vstupného, už není kde brát," hájí se Jana Krátká z JVJ.

Tvrdí navíc, že Flatleyho show má problémy i v dalších zemích a že vyjma USA a Kanady zrušila všechna představení.

Rovněž Ticketstream uvažuje, že by lístky zakoupené ve své síti hradil alespoň částečně na své náklady. "Vyjdeme vstříc zákazníkům. Nicméně argumenty JVJ se nám nezdají dostatečné a nevylučujeme ani soudní cestu," řekla Aneta Laurichová z Ticketstreamu.

"Soudní spor nikomu neprospěje. Pokud nás tyto společnosti chtějí dovést k bankrotu, nikdo nakonec nedostane nic," říká Jana Krátká.

Ostatně také Ticketpro chce podle Simony Matějkové záležitost řešit mimosoudní cestou.