Tragická historie o doktoru Faustovi - Fotografie z divadelního představení Tragická historie o doktoru Faustovi.

Dýchánek s ďáblem a Shakespearem

Ačkoliv v létě většina divadel spí, najdou se výjimky. Diváky postraší tajemný Faust. Pozornost si zaslouží i Shakespearův Sen noci svatojánské, u kterého mladí nebudou usínat nudou.

TIP TÝDNE
Tragická historie o doktoru FaustoviPo roce se opět vrací cenami ověnčená hra Michala Dočekala Tragická historii o doktoru Faustovi, v níž se exceluje herec David Prachař. - on-line s režisérem čtěte ZDE 

Inscenace se odehrává v magickém prostoru vyšehradských kasemat, v jejichž největším sále Gorlici je umístěno šest originálů soch z Karlova mostu.

Tento tajuplný prostor navozuje onu správnou atmosféru, v níž doktor Faust vyvolá ďábla, upíše se mu, aby mu po dobu 24 let sloužil a splnil mu všechna přání. Představení se koná denně do 26. července vždy od 20 hodin. - více o hře zde

STOJÍ ZA VIDĚNOU
Večer tříkrálovýZa pozornost stojí Večer tříkrálový v rámci Letních Shakespearových slavností. Orsino miluje Olivii. Pan Ondřej miluje Olivii. Malvolio miluje Olivii. Olivie je bezkonkurenčně nejmilovanější osobou celé hry. Až na jednoho. Ale ten jeden, který Olivii nemiluje, je zároveň ten jediný, kterého Olivie miluje. Na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu lze Večer tříkrálový vidět do pátku 22. července.

V rámci festivalu Pro Art se představí v pražském Divadle Ponec v pondělí 25. července od 20:30 hra Já už tě nemám rád. Martin Dvořák s tanečním divadlem se tentokrát nechal inspirovat povídkou amerického romanopisce Josepha Hellera. Snaha o propojení tance a herectví pokračuje.

CO SE DĚJE
Fotografie z představení S tebou navždy, které uvádí divadlo Alfred ve dvoře.Pražské divadlo Alfred ve dvoře nabízí rodinnou show S tebou navždy. Příběh je jednoduchý: muž a žena Clea a Leo, se potkají a zamilují. Následuje svatba a za chvíli je na cestě dítě, osudy s kterými se člověk potkává každá den. Hra začíná ve čtvrtek 21. července od 20 hodin.

EXTRA NÁŠUP
Divadlo v Celetné připravilo hru Sen noci svatojánské. Pražské divadlo klasiku servíruje tak, aby mladí u ní neusínali nudou - režisér Filip Nuckolls třeba inscenaci přesadil z lesa do hudebního klubu. "Skupinu potenciálních diváků pro mě představují zejména lidé v postpubertálním věku, kteří do Prahy přijíždějí na prázdniny, nebo zástupci ghett, kteří se z Prahy nemohou hnout," říká režisér. Hra je k vidění do konce prázdnin.