Divadlo Alfred ve dvoře znovu začíná

Divadlo Alfred ve dvoře obnovuje po dlouleté pauze pravidelný provoz. Novým provozovatelem divadla je občanské sdružení Motus, které podepsalo nájemní smlouvu na jeden rok se sdružením Alfred, kterému divadlo patří. Za sdružením Motus stojí někdejší produkční divadla Alfred ve dvoře Maria Cavina a performerka Daniela Voráčková, která je také hlavním dramaturgem scény. Motus chce dramaturgicky navázat na předchozí činnost scény, kterou založil světoznámý mim Ctibor Turba v roce 1997.
Bude se tedy také orientovat na nonverbální, pohybové divadlo i další netradiční formy  a moderní tanec. Prvním krokem k obnovení činnosti bude přehlídka Znovu v provozu, která divadlo otevře první listopadový den. Organizátoři na ní chtějí představit to nejlepší, co za poslední dva roky v této oblasti vzniklo. Na přehlídce například  vystoupí držitel Ceny Alfreda Radoka za Talent roku Petr Krušelnický, dále Halka Třešňáková, Ondřej Lipovský a skupiny Krepsko, Envoi nebo Stage Code; ti by také měli v divadle najít stálé zázemí.

Cílem Motusu totiž není vytvořit další pražský soubor se stálým repertoárem, ale otevřít divadlo Alfred ve dvoře netradičním inscenačním projektům. kromě toho se chce Motus věnovat dokumentárním a výukovým aktivitám; ty podle producenta Marka Krále experimentální divadlo v tuzemsku výrazně postrádá.