VIDEO: Hřebejk režíruje Gervaisův After Life, ovdovělého cynika hraje Šteindler

  • 4
Seriál Rickyho Gervaise After Life se stal předlohou pro nejnovější premiéru pražského Divadla Na Jezerce. V režii Jana Hřebejka se zde v hlavní roli muže, který se musí vypořádat se smrtí své manželky, objeví Milan Šteindler. Divadelní After Life má premiéru už v pondělí večer.

Ovdovělý cynik Tony je hlavním hrdinou populárního hořkosladkého seriálu After Life (česky Po životě), který pro Netflix nachystal populární britský komik Ricky Gervais. Ztvárňuje v něm muže, který se musí vyrovnat s odchodem své manželky. Ta mu však před smrtí nahrála sérii vzkazů, ve kterých mu vedle několika praktických rad, jak se starat o domácnost, přikázala, aby se především nelitoval.

Zpracovaná látka tak nabízí smutek, ale i naději. „To je přesně to, co já od začátku našeho divadla razím. I když uvádíme sebevětší tragédii a drama, vždy chci, aby na konci bylo nějaké světélko naděje, které vám dá šanci lapnout dech,“ vysvětluje ředitel divadla Jan Hrušínský, který se v novince taktéž objeví.

Milan Šteindler a Libuše Švormová v představení After Life

Seriál se dosud dočkal tří řad, Divadlo Na Jezerce získalo právo na první z nich. Jan Hřebejk se s Milanem Šteindlerem znají dlouho, je to však poprvé, co se sešli při práci. „Akorát začátkem devadesátých let jsem měl na starosti kompletování České sody, kde Milan s Davidem Vávrou dělali kurzy němčiny Alles Gute!“ vzpomíná Hřebejk a přiznává, že na Divadle Sklep vyrostl. „Pro mne je to stejné, jako pro generaci třicátých let Osvobozené divadlo.“

Vedle Milana Šteindlera a Jana Hrušínského si v novince zahraje Libuše Švormová, Jaromíra Mílová, Petr Vacek, Jan Řezníček a Anežka Rusevová. Zesnulou manželku na videozáznamu ztvárnila Jitka Asterová. Po premiéře 30. května bude v této sezoně možné novinku Divadla Na Jezerce navštívit ještě 3. a 12. června.

,