Třešť vyhlásila literární soutěž

Třešť - Starosta města Třešť převzal patronát nad novou literární soutěží nazvanou Třešťský jednorožec. Ta byla vyhlášena při příležitosti oslav stého výročí povýšení Třeště na město. "Je to vlastně začátek určité tradice. V podobně zaměřených soutěžích chceme pokračovat i v dalších letech," uvedla Alena Veliká, vedoucí informačního střediska v Třešti.

Do literární soutěže se mohou zapojit zájemci ve třech základních věkových kategoriích - mladší žáci, starší žáci a dospělí. Komise složená z literátů bude hodnotit díla čtyř literárních žánrů: poezii, pohádku, fejeton a povídku. Zatímco u prvních dvou je téma libovolné, námět u fejetonu a poívdky by soutěžící měli směřovat k Vysočině a Třešti.

Přihlásit se mohou všichni zájemci spadající do jednotlivých kategorií i bez ohledu na to, zda mají bydliště v Třešti. Zaslat do soutěže však mohou maximálně tři díla. Uzávěrka pro kategorii mladších a starších žáků je 31. května 2002, pro dospělé je posunuta až do 31. srpna 2002. Díla ve dvou kopiích mohou zájemci doručit na adresu: Městské kulturní středisko, Fialková 1, Třešť nebo na informační centrum v Třešti.

Došlé literární příspěvky bude hodnotit komise, která bude podle Aleny Veliké složená z literátů působících na Vysočině, ale například i z pedagogů učících český jazyk a literaturu. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v říjnu 2002. Ohodnocená díla budou posléze otištěna v městském tisku.