Plasy prvně viděly Dogu

Festivalu Czech Rock Block v Plasích v roce 2001 zpočátku nepřálo počasí. Navíc se musel vyronat s konkurencí - přehlídkou Rock in Plzeň Town. Nováčkem v Plasích na devátém ročníku festivalu byla letos kapela Doga. Dále zahrály kapely Arakain, Alkehol, Debustrol a další.

"Hodinu před začátkem přestalo pršet. Přijeli i diváci z Německa," říká pořadatel plaského festivalu Michal Sokol.

Ačkoliv je rockový maraton pouze jednodenní, byli pořadatelé připraveni i na méně vytrvalé fanoušky. Na louce bylo možné postavit stan a přespat.

"Plasy přijímají akci velmi dobře a vnímají ji jako svoji propagaci," míní Michal Sokol z pořádající agentury Sokol's Power Voice.

Pořadatelé avizovali programovou změnu oproti minulosti. Poprvé se tradičního koncertního bloku zúčastnila ostravská skupina Doga.

"V západních Čechách Doga v poslední době hodně koncertuje," vysvětlil Michal Sokol, který zauvažoval o specifikách plaské přehlídky.

"Devadesát procent vystupujících kapel zastupujeme, proto snad mohu říci, že akci vítají i jako příležitost k setkání a využívají ji k různým srandičkám. Hostují si vzájemně v kapelách, vytvářejí odlehčenou atmosféru a pro diváky neopakovatelné zážitky," přibližuje Sokol charakter akce.

K letošním atrakcím festivalu patřiy četné pyrotechnické efekty a také hlavní cena do divácké soutěže - vstupenky jsou totiž slosovatelné.

"Rozhodli jsme se, že si letos vítěz může vybrat: buď vyhlídkový let, nebo celoroční bezplatnou permanentku na koncerty pořádané naší agenturou," podotkl Michal Sokol.