Kožená v Brně nevystoupí

B r n o - Mezzosopranistka Magdalena Kožená musela kvůli trvající nemoci po pražském koncertě odříci i koncert v Brně, který se měl odehrát v neděli 1. dubna. Podle sdělení organizátorů se proto samozřejmě neuskuteční ani plánovaný nedělní televizní přenos z brněnského Besedního domu.

"Intenzivně hledáme další možný termín," informoval Jiří Pavlík z agentury C.E.M.A. Pražský koncert Kožené se přesunul na 10. dubna. Pořadatelé hledají vhodný termín i pro přesunutí brněnského koncertu. V případě, že by se jej nepodařilo nalézt, bude možno zakoupené vstupenky vrátit v předprodejích.

"Jedna či dvě indispozice za rok jsou u pěvců obvyklé, smůla je, že se tak nyní stalo před tak důležitými koncerty. Nezaznamenáváme však negativní reakce, spíše každý Magdaleně přeje, aby se uzdravila," řekl manažer mezinárodně úspěšné mladé pěvkyně David Dittrich.

Kožená má stejný program, sestavený z Mozartových, Gluckových a Myslivečkových árií, natočit v polovině dubna na CD pro prestižní mezinárodní společnost Deutsche Grammophon, s níž má exkluzívní smlouvu.