Gérard Depardieu nás učil krájet mrkev

  • 1
Karlovarský Granhotel Pupp je pečlivě střežen neoblomnou ochrankou. Uvnitř se natáčí americký film Last Holiday (Poslední prázdniny). Jeho hlavní hvězdu, Francouze Gérarda Depardieu, mohou kvůli "drsným" mužům z ochranky potkat z obyčejných smrtelníků jen komparzisté.

„S Gérardem Depardieue jsme přímo natáčeli v kuchyni. Dělali jsme mu křoví. Vaříme s ním. Tady kolegu učil dokonce krájet mrkev,“ vypráví kuchař Petr Polák.

Spolu s dalšími kolegy již roky v hotelu vaří, tentokrát je to však na kameru a s hvězdou po boku. Depardieu totiž v natáčené komedii hraje šéfkuchaře.


Mezi lidmi v Karlových Varech se proslýchá, že má známý Francouz manýry opravdové filmové hvězdy. S tím ovšem hoteloví kuchaři - a teď i spoluherci - nesouhlasí. „Je s ním velká legrace. Je usměvavý a v pohodě,“ říká Petr Ján.

Jeho slova potvrzuje i ředitel hotelu Roman Vacho. „Je o něm slyšet, že je bouřlivák a vyhledává konflikty. Zatím se však nevyskytl sebemenší problém. Naopak. Chová se přátelsky, pohybuje se po hotelu, našel si tu zajímavé kamarády, se kterými zajde na kávu a skleničku dobrého bílého vína,“ říká Vacho.

Mladé komparzistky mohou na filmové hvězdě nechat oči. „Je velice přitažlivý a noblesní. Vždycky, když se objeví, zvláště nás mrazí v zádech,“ říká pětadvacetiletá Markéta.

Po boku Gérarda Depardieu si chtěl zahrát svou roli i Ludvík Kemr, bratr známého Josefa. Při výběru však na něj šéfové castingu zapomněli. „To, že mě nevybrali, mi nevadí. Je to možná tím, že potřebuji k chůzi hole. Ale mohl jsem být platný třeba v divadle, kde komparzisté sedí v hledišti. Každopádně jsem na konkurzy ve městě nezanevřel a v případě, že nějaký v budoucnu bude a bude mi sympatický i film, tak do toho zase půjdu,“ říká Kemr.

Poslední dovolená je veselohra o mladé prodavačce z obchodního domu v New Orleansu, která celý život šetří, aby si jednou pořádně užila. Pak však onemocní a lékaři jí oznámí, že jí zbývají poslední tři týdny života.

Rozhodne se proto vybrat úspory a odcestovat na poslední dovolenou do Karlových Varů do hotelu Pupp, do jehož šéfkuchaře, tedy do Depardieu, je zamilovaná. Film natáčí hongkongský režisér WayneWang.

Herec Gérad Depardieu

,