Policie našla ukradené zboží ze stánku s minerály v Karlových Varech.

Policie našla ukradené zboží ze stánku s minerály v Karlových Varech. | foto: Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muži za ukradené minerály v Karlových Varech za 200 tisíc hrozí až pět let

  • 2
Karlovarští policisté dopadli muže, který vykradl stánek s minerály a výrobky z nich. Zloděj zboží odcizil na konci března a po krátké době byl dopaden. Policie vypátrala i ukradené zboží v hodnotě přibližně 200 tisíc korun. Muži v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest vězení.

„Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary-město ve spolupráci s karlovarskými kriminalisty, dopadli zloděje minerálních klenotů. Krádeže se měl dopustit jednatřicetiletý muž ze Zlína, a to na konci března,“ uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Zloděj si bez použití násilí otevřel v Karlových Varech prodejní stánek a z něj odnesl zboží obsahující minerály a výrobky z nich. Majitelka vloupání nahlásila o den později. Předběžnou škodu vyčíslili policisté na více než dvě stě tisíc korun. 

„Policistům se podařilo po krátké době muže dopadnout a zajistit téměř všechny odcizené věci, které byly po provedených úkonech předány zpět majitelce,“ popsala Týřová.

Kriminalisté nyní zahájili trestní stíhání podezřelého, kterého obvinili ze spáchání krádeže. Kvůli způsobení větší škody hrozí muži v případě prokázání viny a odsouzení až pět let vězení.