ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Senior naletěl na trik s lechtivými fotkami, vyděračům zaplatil 140 tisíc

  • 10
Chebští kriminalisté stíhají muže a ženu, kteří podle nich vydírali sedmaosmdesátiletého seniora. Chtěli po něm peníze za to, že smažou jeho údajné fotografie se sexuální tematikou. Nejdříve si vše vymysleli, když ale zjistili, že senior je ochotný platit, sami u něj v bytě choulostivé snímky pořídili.

Pětačtyřicetiletý muž a čtyřiatřicetiletá žena z Chebu si seniora vyhlédli v září před jeho domem. Zkusili na něj trik s fotkami, na nichž je údajně v choulostivé situaci, a za jejich smazání chtěli peníze. Senior naletěl a zaplatil.

V tu chvíli dvojice zjistila, že muž má nejspíš co skrývat, a přitvrdila.

O několik dní později přišla dvojice do bytu poškozeného. „Po chvíli žena odešla do ložnice, kde uviděla příruční tašku. Následně se o ni začala s jejím majitelem přetahovat. Muž ale po chvíli upadl, toho žena využila, z tašky vzala obálku s hotovostí a z bytu utekla,“ popsal krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Při této návštěvě podle informací iDNES.cz žena seniora schválně provokovala a zinscenovanou situaci točil a fotil druhý z vyděračů, díky těmto záběrům pak mohla dvojice od seniora lákat další peníze.

V listopadu pak vyděrač znovu seniorovi zavolal a chtěl další peníze. I tentokrát mu hrozil zveřejněním lechtivých snímků. A senior znovu zaplatil. Celkem dal dvojici 140 tisíc korun.

Nakonec ale pochopil, že pachatele jen tak něco nezastaví, a zavolal policii. Ta pak překvapila vyděračku při smluvené schůzce před jedním z chebských obchodních domů. Na té se domluvila se svou obětí SMS zprávou, v níž požadovala další peníze za smazání videa.

„Oba pachatele jsme obvinili z vydírání a ženu navíc z loupeže. Právě za tu jí hrozí až desetileté vězení, jejímu komplicovi pak trest čtyřletý,“ doplnil k případu Kopřiva.