Útočník v obchodním domě zbil a zkopal bezdomovce, ten později zemřel

  • 5
Obvinění z vraždy čelí šestadvacetiletý cizinec, který v jednom z chebských obchodních domů brutálně zbil a zkopal bezdomovce. Napadený muž totiž později v nemocnici zemřel.

Napadení se odehrálo  10. března odpoledne. Muži se nejdříve začali hádat. Násilník se pak neovládl a pustil se do čtyřiašedesátiletého bezdomovce.

„Nejprve mu zasadil několik ran pěstí do hlavy, pak ho začal kopat, a to i přesto, že již muž ležel na zemi a nemohl se bránit. Útočník nereagoval na výzvy přihlížející obsluhy a jeho jednání ukončila až ostraha, která jej násilím od napadeného muže odtrhla,“ popsala útok krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Útočník utekl, zanedlouho ho ale policisté vypátrali a zadrželi. Pro vážně zraněného muže letěl vrtulník, který ho přepravil do plzeňské fakultní nemocnice. Tam pacient po několika dnech zemřel.

Podle informací iDNES.cz se muži znali jen zběžně, oba žili ve stejném městě. Útočník kriminalistům řekl jen to, že spolu měli konflikt, ale proč na bezdomovce zaútočil, neuvedl.

Policisté nejprve cizince obvinili z těžkého ublížení na zdraví, případ po smrti napadeného překvalifikovali na vraždu, za kterou násilníkovi hrozí až osmnáct let vězení. Soudce jej poslal do vazby.