ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Univerzita plánuje v Chebu nabídnout víc oborů, od zdravotníků po strojaře

  • 0
Západočeská univerzita Plzeň by v budoucnu mohla v Chebu nabízet mnohem širší škálu studijních oborů než dosud. Kromě budoucích ekonomů by se zde měli vzdělávat zejména zdravotníci, pedagogové a možná i strojaři.

Takový je závěr schůzky vedení Karlovarského kraje s děkany jednotlivých fakult.

„Univerzita má v Chebu nádhernou budovu pro přibližně 600 studentů. V současnosti ji využívá jen asi stovka studentů Fakulty ekonomické. Proto jsme před několika měsíci začali jednat o tom, zda by fakulty nechtěly některé své obory přenést do Chebu,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Podle ní mají děkani zájem a Karlovarský kraj by v takovém případě poskytl koordinaci, součinnost a podporu toho, aby se tato budova opět naplnila studenty.

Podle děkanky Fakulty ekonomické ZČU Michaely Krechovské se fakulta snaží přilákat na studium v Chebu například individuálním přístupem nebo nabídkou pro sportovce, kteří se nechtějí vzdát sportovní kariéry, ale chtějí zároveň studovat (podrobněji v článku Vysoká škola vyjde vstříc sportovcům, dá jim individuální plán i kouče). Studentům univerzita nabízí také ubytování.

Kraj věří, že obory, které nutně potřebuje, se podaří v Chebu otevřít už ve školním roce 2020 až 2021.