Obrovské srdce jako symbol lásky i naděje. Piloti malovali nad krajem

  • 4
Srdce jako symbol lásky a naděje na návrat do normálního života se objevilo na obloze nad Karlovarským krajem. Krásně a zřetelně bylo vidět na obrazovce oblíbeného Flight Radaru, na který nedají milovníci letectví dopustit.

Netradičně tímto způsobem oslavili svátek sv. Valentýna piloti z karlovarské letecké školy F AIR. Obří srdce, které na obloze vykreslil stroj Tecnam P 2006T startující z mezinárodního letiště v Karlových Varech, mělo průměr zhruba 35 a obvod 110 kilometrů. Let ve výšce 400 metrů trval 40 minut.

„Chtěli jsme udělat radost všem fanouškům létání a také tak trochu po svém všem zamilovaným,“ vysvětluje Michal Markovič, ředitel letecké školy F AIR.

A obří srdce nebylo jen symbolem Valentýna. „To je ještě další kousek symboliky. Karlovarský kraj je teď jedním z nejpostiženějších míst koronavirem a tímto letem, který procházel i nad uzavřenými okresy Cheb a Sokolov, chceme dát lidem naději na brzký návrat do normálního života,“ dodal Markovič.

Létání soukromými letadly zůstává jednou z mála aktivit, kterých se hygienická opatření přijímaná proti šíření pandemie koronaviru bezprostředně nedotkla. Pro provoz letadel i samotné letecké školy je nutné dodržovat řadu přísných hygienických opatření, ale k výraznému omezení činnosti školy i hobby létání rozhodně nedošlo.