Diskuze

Nemocnice spoléhá na naši dobrou vůli, kritizují odměny covidové sestry

Navýšení platů o deset procent zpětně už od 1. ledna letošního roku se v otevřeném dopise adresovaném vedení kraje a Karlovarské krajské nemocnice dožadují zástupci jejích sester. Ty jsou naštvané, že se vůbec musí o peníze hádat. „Je to nedůstojné,“ vzkazují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Mozna by pomohlo opetovne zavedeni nejakeho poplatku za recept/navstevu/nadstandard etc.

1 0
možnosti
MS

Až se situace uklidní tak přesně toto bude jeden z důvodu proč další lékaři a sestry odejdou za hranice.

1 0
možnosti
KM

Deficit za 2 měsíce skoro 100 miliard, ale peníze pro zdravotníky, kteří to v práci nezvládají a padají na hu.u (proto je všechno zavřeno - alespoň tak se to vždy prezentuje) nejsou. Pak se nezapomeňte poplácat s Blatným po ramenou, jak jste zvládli krizi a napsat si pár mega odměn (a mezitím rozhodnout o pár zakázkách pro své firmy za dalších 100 mega )

2 1
možnosti
RV

Tak zvolili si tu hysterku Kubka do vedení odborů, tak holt mají smůlu. Na MZ už odměny rozdělené a vyplacené jsou, respektive byly už v prosinci. Někteří na odměnách dostali i 250 tisíc.

Na zdravotníky nezbylo.

Hlavně že Kubek neustále brečí v televizi.

2 6
možnosti
PK

Kubek s tím nemá nic společného, to je prezident České lékařské komory....zase znalec

3 1
možnosti
JH
DZ

Ano, presne na to vlada, vase vedeni a nakonec i odbory spolehaji. Ze mate svedomi, takze na zadnou obedobou pauzu nepujdete. Protoze oni zadne nemaji. Drzte se, sestry, doktori a veskery personal! Vlada si jede svoje ksefty. Tu nezajimate.

9 0
možnosti
MS

To je dobře, že se ozývají - je nutné ty líné a neschopné krajské a městské politiky a vyžírky trochu rozhýbatR^!!Po covidu jim už nikdo nic nedá...

Kéž by se ještě někdy podařilo kraje zrušit, ale to se bohužel asi už nikdy nepovede ;-(

0 1
možnosti
PH

P48e16t25r 59H72á60j50e42k

2. 3. 2021 10:35

Tak zkuste dát výpověď, když jste si jistí svojí nenahraditelností - o ceně rozhoduje primárně trh (tedy v regulacemi nepokřiveném světě).

2 16
možnosti
MS

píšou tam, že jim tohle chování nedovolí ohled k ostatním.

5 0
možnosti
RG

Opravte si ten nadpis...to je taky nedůstojné.

0 0
možnosti
JJ

Zdravotnictví je ve velmi nevýhodné situaci v tom, že je značně závislé na platbách ze zdravotního pojištění. Jestli tedy (a je to samozřejmě dobře) stoupá průměrná úroveň mezd a platů, tak prostřednictvím odvodů do zdravotního pojištění se do příjmů zdravotnických zařízení tento vzestup promítne za cca 2 roky. Přímým srovnáním příjmů zdravotnických pracovníků a pracovníků v jiných oborech jsou tedy zdravotníci cca 2 roky pozadu. Ve státních zařízeních to může kompenzovat stát ze státního rozpočtu, v nestátních zařízeních se tak ale neděje.

0 0
možnosti