Na stavbě mostu v Chebu se vážně zranil dělník. (21. března 2022) | foto: HZS Karlovarského kraje

Dělníka na stavbě mostu propíchly kovové dráty, letěl pro něj vrtulník

  • 2
Vážné zranění utrpěl dělník, který pracuje na stavbě mostu v Chebu. Na několika místech mu tělo propíchly uvolněné armovací dráty. Pro zraněného cizince letěl vrtulník.

Stalo se to v pondělí při stavbě mostu na chebský Švédský vrch. Podle informací iDNES.cz při práci prasklo ocelové lano a uvolněné armovací dráty propíchly 18letého Moldavana na šesti místech.

Na místo hned vyjeli záchranáři.

„Hasiči použili hydraulické nástroje pro odstřižení drátů, muže poté transportovali na nedaleké hřiště, kde mezitím připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku. U události zasahovaly dvě jednotky hasičů,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Martin Kasa.

Při příjezdu záchranky byl zraněný muž při vědomí, orientoval se a spolupracoval. 

„Muž utrpěl těžké bodné zranění pravé poloviny břicha, pánve a nohy. Lékař mu na místě podal léky na tlumení bolesti a připravil ho na transport vrtulníkem do Fakultní nemocnice Plzeň,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Případ prošetřují policisté. „Událostí, která je v současné době ve fázi prověřování, se zabývají chebští kriminalisté,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.