Požár bytu v Karlových Varech. (14. května 2021)

Požár bytu v Karlových Varech. (14. května 2021) | foto: HZS Karlovarského kraje

Pár stál v okně hořícího bytu a nemohl pryč, pomohli hasiči se žebříkem

  • 0
Požár ráno zcela zničil byt v Karlových Varech. Hasiči pomocí žebříku zachránili muže a ženu, kteří stáli v oknech, protože jim plameny odřízly únikovou cestu. Ze zakouřeného domu pak vyvedli dalších čtrnáct lidí.

Hořet začalo po čtvrté hodině ráno v bytě nad vchodem do domu.

„Požár na tísňovou linku nahlásil uživatel bytu, kde začalo hořet. První jednotka hasičů byla na místě za pět minut od volání. V tu chvíli z okna bytu šlehaly vysoké plameny, ve druhém okně bytu stál muž a žena, kterým plameny zcela odřízly možnost útěku,“ popsal dramatické okamžiky mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hasiči tedy obyvatele hořícího bytu zachránili pomocí žebříku. „Zároveň s hašením požáru rozhodl velitel s ohledem na silné zakouření domu o záchraně všech osob ze všech bytů. Celkem hasiči vyvedli ven z domu čtrnáct lidí, byl pro ně přistavený evakuační autobus,“ uvedl Kasal.

Muž a žena z hořícího bytu a ještě další muž z bytu nad místem požáru skončili v péči záchranářů. „Všichni tři se nadýchali kouře. Převezli jsme je ke sledování do nemocnice,“ informoval mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Po uhašení plamenů hasiči zkontrolovali ostatní byty v domě a postupně se jejich obyvatelé mohli vrátit zpět. „Nebylo potřeba zajistit pro nikoho náhradní ubytování. Vyhořelý byt je ale zcela neobyvatelný,“ doplnil Kasal.

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. Příčinu požáru a výši škody nyní hasiči zjišťují.