Muž, který choval v bytě zubožené psy, prodával marihuanu a týral matku

  • 6
Policie zveřejnila podrobnosti o tom, proč na konci listopadu zasahovala v bytě činžovního domu v Mariánských Lázních na Chebsku, kde odhalila nekontrolovaný chov psů. Zanedbaná zvířata tam podle policie choval osmatřicetiletý drogový dealer, který navíc týral svoji matku. Ženu mimo jiné nutil prodávat marihuanu.

Razii, která se v bytě odehrála na konci listopadu, kriminalisté provedli, protože zjistili, že podezřelý muž už deset let prodává marihuanu. 

„Stalo se to v několika tisících případech v celkovém množství téměř 3,5 kilogramu. Prodejem marihuany si muž měl přijít na téměř 700 tisíc korun,“ uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Podle zjištění kriminalistů muž do obchodu s drogami zapojoval i svoji šedesátiletou matku, která musela marihuanu předávat zájemcům. Jak vyšlo najevo, muž ji také dlouhodobě týral.

„Od roku 2009 až do současnosti ji opakovaně fyzicky napadal, házel po ní různé předměty, vulgárně jí nadával a zakazoval vycházet z domu,“ popsala Pešková.

Žena zřejmě ze strachu i přes způsobená zranění nikdy sama nevyhledala lékařskou pomoc.

Právě při listopadové domovní prohlídce policisté v bytě objevili dvaatřicet psů včetně osmi čerstvě narozených štěňat. Absolutně jim chyběly sociální návyky.

„Jedná se o malé křížence s váhou do deseti kilogramů. Jsou nesocializovaní, silně zablešení, vyhublí, některým chybí místy srst. Neznají lidi, obojek ani vodítko. Nemají hygienické návyky, nechodili ven, venčili se v bytě,“ popsala tehdy provozovatelka psího útulku v Mariánských Lázních Jaroslava Voltrová. Právě tam zubožení psi putovali.

Osmatřicetiletého muže nyní kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z týrání osoby žijící ve společném obydlí a z vydírání. Navíc ho podezírají z trestného činu chov zvířat v nevhodných podmínkách.

Soudce pachatele, kterému hrozí až desetileté vězení, poslal do vazby.