Řidič havaroval nedaleko Mariánských Lázní.

Řidič havaroval nedaleko Mariánských Lázní. | foto: Policie ČR

Zastavili u nehody, řidič z havarovaného auta na ně vzal sekeru

  • 65
Na potíže se zákonem si zadělal řidič z ciziny, který havaroval nedaleko Mariánských Lázní na Chebsku. Po nehodě u něj zastavila trojice lidí, kteří mu chtěli pomoct. Strhla se ale hádka a muž z nabouraného vozu se začal ohánět sekerou.

Událost se stala minulou středu večer mezi Mariánskými Lázněmi a Stanovištěm. Osmadvacetiletý cizinec tam nezvládl jízdu na zasněžené silnici a skončil se svou škodovkou v příkopu, vyvázl bez zranění.

„Po nehodě přišla k havarovanému vozidlu trojice osob, která místem taktéž projížděla a muži chtěla pomoct. Následně ovšem došlo ke slovní rozepři a poté cizinec začal trojici ohrožovat sekerou, kterou měl ve vozidle. Po chvíli svého jednání zanechal, sekeru odhodil a z místa odešel,“ vylíčil krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Podle informací portálu iDNES.cz znala trojice muže od vidění. Po nehodě mu začali vyčítat, že po městě jezdí příliš rychle a nebezpečně a musel takhle skončit. To cizince rozčílilo a strhla se hádka.

Přítelkyně se chtěla pomstít, ale spletla se

Případ bude mít ale ještě jednu policejní dohru. Cizinec totiž doma vše vylíčil své přítelkyni, se kterou bydlí na ubytovně. Neřekl jí ale, kdo u něj po nehodě zastavil. Žena si mylně domyslela, že to byla trojice jejích sousedů a vtrhla k nim s nožem v ruce.

„Sedmadvacetiletá cizinka trojici vyhrožovala zabitím a zapálením ubytovny. Kuchyňským nožem ohrožovala šestatřicetiletou ženu, jejíhož přítele podezírala z toho, že po dopravní nehodě přivolal policejní hlídku. V napadení ženy jí zabránil pětadvacetiletý muž,“ uvedl Kopřiva.

Mezitím někdo zavolal policisty, kteří výtržnici zpacifikovali. druhý den zadrželi také jejího přítele.

Oba se nyní zpovídají z nebezpečného vyhrožování, žena navíc ještě z výtržnictví. Hrozí jim až tříleté vězení.