ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia, Profimedia.cz

Mladíci dostali strach, místo loupení v obchodě přepadli na ulici ženu

  • 5
Policie stíhá dvojici mladíků, kteří na ulici ve Františkových Lázních s kuklami na hlavách přepadli ženu a snažili se jí ukrást kabelku. Udělali to poté, co ze strachu upustili od svého původního plánu vyloupit prodejnu se smíšeným zbožím.

Na začátku dva kamarádi z Chebska ve věku 16 a 17 let zosnovali plán na přepadení prodejny se smíšeným zbožím ve Františkových Lázních. Minulý čtvrtek si koupili kukly a vydali se autobusem do lázeňského města. Prodejnu si šli nejprve obhlédnout.

„Nejdříve tam nakoupili a poté se do obchodu vrátil jeden z mladíků. Odtamtud ale zavolal mobilním telefonem kamarádovi, že si vše rozmyslel. Plán s přepadením prodejny tedy neuskutečnili,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Mladíci se proto dohodli na novém plánu. Na ulici si vyhlédli třiačtyřicetiletou ženu, kterou několik minut sledovali.

„Poté jeden z mladíků s kuklou na hlavě k ženě přiběhl a pokusil se jí z ruky vytrhnout kabelku. To se mu ovšem nepodařilo a s ženou se začal o tašku přetahovat. Kabelka se po chvíli poničila, obsah se vysypal na zem, a když začala žena křičet, tak mladík utekl, aniž by cokoli odcizil,“ popsal událost Kopřiva.

Žena vše nahlásila na policii a ta začala po pachatelích pátrat. Kriminalisté je našli i díky tomu, že se mladí lupiči pohybovali po městě také bez kukel a nevšimli si bezpečnostních kamer.

„Chebští kriminalisté dva mladistvé obvinili z loupeže. Do vězení je soud může poslat až na pět let,“ dodal k případu mluvčí.