ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Muž ve vzteku vyhodil svého psa z pátého patra, zvíře pád nepřežilo

  • 8
Z týrání zvířat obvinili kriminalisté osmatřicetiletého muže z Karlových Varů. V noci po sporech se svou přítelkyní podle policie přišel do bytu a v afektu chytil svého psa, křížence stafordšírského teriéra. Poté ho vyhodil z okna. Pes pád z výšky téměř patnácti metrů nepřežil.

Událost se stala v září roku 2022. Policisté o ní informovali nyní v souvislosti s obviněním muže.

Zvíře dopadlo na chodník v blízkosti vchodu do domu a utrpělo těžká zranění v podobě masivního zhmoždění mozku s krvácením na mozkových plenách a do mozkových komor a s následným selháním základních životních funkcí.

„Při pádu byl pes vystaven značnému utrpení psychického rázu v podobě strachu a úzkosti. Při nárazu na zem následovalo také utrpení psychického i fyzického rázu, a to v podobě intenzivně pociťované bolesti krátkodobého charakteru,“ uvedl mluvčí krajské policie Jakub Kopřiva.

Popálené kotě má zlomený ocas, kocour diabolky v těle. Na tyrana vypsali odměnu

Po příjezdu policejní hlídky držel muž před domem již mrtvého psa v náručí. „Policistům přiznal, že je uživatelem drog, konkrétně pervitinu. Při vyšetřování opakovaně tvrdil, že ho pes napadl. Přitom se ho údajně snažil setřást z ruky a pes přitom vypadl z okna bytu v pátém patře,“ konstatoval mluvčí.

Znalecký posudek v oboru forenzní biomechaniky jeho verzi ale jednoznačně vyloučil. Potvrdil, že pes byl z okna vyhozen vnější silou o značné intenzitě. „Posudek z oboru veterinářství pak uvedl, kdy může být pes agresivní, a taktéž popsal možná zranění muže při agresivním útoku. Muž neměl na sobě žádná výrazná zranění, pouze malý škrábanec,“ podotkl mluvčí.

Z výsledku všech znaleckých posudků a provedených šetření v roce 2023 bylo zřejmé, že osmatřicetiletý muž svého psa z pátého patra domu bezdůvodně vyhodil a ten následně svým rozsáhlým zraněním na místě podlehl. „V případě prokázání viny hrozí osmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na šest let,“ dodal mluvčí Kopřiva.

4. února 2022