Karlovarský hotel Imperial pohledem z ulice K letišti v Hůrkách.

Karlovarský hotel Imperial pohledem z ulice K letišti v Hůrkách. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarský hotel Imperial bude propouštět, v Moseru stojí výroba

  • 13
Koronavirová krize v Karlovarském kraji výrazně doléhá na hotely a lázeňská zařízení. Na konci dubna tak bude propouštět například karlovarský hotel Imperial.

„Na sklonku března jsme na Úřadu práce oznámili záměr propouštět,“ potvrdil Alexandr Rebjonok, generální ředitel Imperialu. Plán projednalo vedení společnosti i s odborovou organizací hotelu.

K propouštění podle Rebjonka dojde na konci dubna. Kolika lidí se toto opatření dotkne, generální ředitel nespecifikoval.

Na fakt, že hotely a lázeňská zařízení budou muset propouštět, upozorňoval už dříve šéf krajské sekce Asociace hotelů a restaurací Jan Kronika.

„V dubnu začnou propouštět všichni,“ shrnul situaci šéf krajské asociace. I kdyby podle něj dokázala vláda pomoct s platy za březen, případně i za duben, nastane už popsaný problém. Hotely budou mít otevřeno, ale nebudou mít koho ubytovávat.

Situace se komplikuje i v karlovarské sklárně Moser. Ta musela už dříve uzavřít provoz pece číslo jedna. Toto opatření s sebou nese i propouštění

„Museli jsme propustit celkem 50 zaměstnanců včetně několika pracovníků provozu v Karolince v okrese Vsetín. Firma vzniklou situaci řeší v úzkém kontaktu s Úřadem práce v Karlových Varech,“ řekl mluvčí společnosti Tomáš Hečko.

Aktuálně je ovšem uzavřený celý karlovarský provoz sklárny. Opatření přijalo vedení společnosti do konce dubna s odvoláním na zdraví a bezpečí zaměstnanců. „Ti jsou doma z důvodu překážky v práci. Požádali jsme o pomoc v rámci vládního programu Antivirus,“ uvedl Hečko.

Nucená nepřítomnost se ovšem nedotkla všech zaměstnanců sklárny. „Abychom se mohli okamžitě vrátit k výrobě, udržujeme v chodu technologie, například pece. Beze změn samozřejmě funguje také zákaznický servis,“ doplnil Tomáš Hečko s tím, že do práce chodí i lidé zodpovědní za bezpečnost sklárny.