Nehoda kamionu, dodávky a osobního automobilu zablokovala dálnici D6 u Sokolova.

Nehoda kamionu, dodávky a osobního automobilu zablokovala dálnici D6 u Sokolova. | foto: HZS Karlovarského kraje

Nehodu na D6 zavinil řidič, který je zraněný. Od soudu měl zákaz řízení

  • 2
Za viníka nehody tří aut, jež v pondělí blokovala dálnici D6 u Sokolova, policie označila řidiče, který skončil vážně zraněný v nemocnici. Policisté navíc zjistili, že za volantem neměl co dělat.

Nehoda nákladního auta, kamionu a osobního vozu se stala v pondělí odpoledne (psali jsme o ní v článku Nehoda tří vozidel uzavřela na několik hodin dálnici D6). Policisté nyní informovali, že viníkem je devětačtyřicetiletý řidič, který zezadu narazil do odstaveného kamionu.

„Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že devětačtyřicetiletý řidič má platný zákaz řízení vydaný Okresním soudem v Litoměřicích. I přesto však řídil nákladní vozidlo s přívěsem,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Vzhledem k tomu, že muž leží s těžkým zraněním hlavy v plzeňské nemocnici, policisté jej ještě nestíhají.

„Dopravní policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úřední rozhodnutí a vykázání,“ dodala policejní mluvčí.

Muž může být potrestán až dvěma roky vězení. Kromě něj zranění nikdo neutrpěl. Hmotné škody se vyšplhaly podle prvních odhadů na zhruba 530 tisíc korun.