V ukradené peněžence bylo téměř 90 tisíc korun v zahraničních měnách.

V ukradené peněžence bylo téměř 90 tisíc korun v zahraničních měnách. | foto: Policie ČR

Cizinec přišel ve Varech o devadesát tisíc, okradl jej zaměstnanec hotelu

  • 5
O peněženku s dolary a eury za téměř devadesát tisíc korun přišel cizinec u recepce jednoho z karlovarských hotelů. Muže v nestřeženém okamžiku okradl jeden z hotelových zaměstnanců.

Cizinec při odjezdu nechal peněženku v pootevřené tašce, kterou měl spolu s kufrem na stojanu pro zavazadla. Zatímco šel na recepci vyřizovat poslední formality, využil jeho nepozornosti devětačtyřicetiletý zaměstnanec hotelu.

„Všiml si pootevřené tašky a peněženku z ní odcizil. Pak ji schoval v místnosti, kam mají povolený vstup pouze pracovníci hotelu,“ informoval o případu policejní mluvčí Michal Žáček.

Cizinec ale krádež okamžitě zjistil a přivolal policii. „Policejní hlídka pak po důkladném šetření na místě činu dokázala peněženku nalézt, a to i přesto, že zaměstnanec svoji vinu popíral. Že peněženku odcizil, přiznal až pod tíhou důkazů,“ dodal policejní mluvčí. Policisty na sebe zloděj upozornil svou nervozitou a roztěkaností.

Vzhledem k tomu, že devětačtyřicetiletý muž způsobil odcizením peněženky větší škodu, hrozí mu teď vězení na rok až pět let.