Děti z první a druhé třídy chebské waldorfské školy vyrábějí ptáčky v Ježečkově dílně. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Tvoření podzimních dráčků a dýní, v Chebu otevřela Ježečkova dílna

  • 0
Vyrobit si vlastní podzimní dekoraci, ozdobit svíčku nebo se naučit uvázat květ z barevného listí. To je nabídka tvůrčí Ježečkovy dílny, kterou v prostoru bývalé restaurace na náměstí Krále Jiřího v Chebu pořádá výtvarnice Hana Kertisová.

Podzimní dílna navazuje na oblíbenou Ježíškovu dílnu, která se už několik let koná v době vánočních trhů. „Už jsem organizovala i jarní Zajíčkovu dílnu, tu podzimní nabízím letos poprvé,“ konstatuje Hanka Kertisová. 

Ta se své oblíbené činnosti nevzdala ani v době koronaviru. Musela však organizaci dílen přehodnotit. Nabídla lidem vlastnoručně sestavené kreativní sady uzpůsobené pro domácí vyrábění.

„Společná dílna je samozřejmě lepší než vyrábění doma. Zájemcům mohu vše ukázat a poradit. I nabídka je širší. Ne každou sadu je možné uzpůsobit pro domácí tvoření,“ vysvětluje výtvarnice a ukazuje, co vše je možné v Ježečkově dílně vytvořit. 

„Protože jsem milovnice korálků, děláme s dětmi korálkové podzimní závěsy s ptáčky nebo ježky, dekorace ze zažehlovacích korálků, podzimní dráčky z barevných špachtlí, kreslíme dýně, lepíme ubrousky, šijeme malé dýničky z textilu, tvoříme veselé podzimní obrázky a svíčky. Pro ty nejmenší jsem připravila malování na drobné tvary ze dřeva. I tady podzimní tématika vede,“ vyjmenovává.

Dílna je otevřena každé všední dopoledne pro chebské školy, odpoledne pak patří zájemcům z řad veřejnosti. Pro zručnější jsou připravené víkendové kreativní workshopy. 

„Tentokrát pořádáme kurzy vyrábění z pedigu, patchworkovou dílnu, kurz arteterapeutického malování, přednášku o tělových svících s praktickou ukázkou. A ještě jsem připravila kurz knižní vazby,“ dodává Hana Kertisová.